Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δ. Κεχαγιά: “Μέσα στην επόμενη 5ετία η εικόνα της πόλης θα είναι διαφορετική” – “Χιονοστιβάδα” έργων στο Δήμο Πεντέλης [Ρεπορτάζ]

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μια αναλυτική παρουσίαση και συνέντευξη τύπου η Δήμαρχος Πεντέλης αναφέρθηκε στα κυριότερα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων το πρωί της Πέμπτης, η Δήμαρχος Πεντέλης κα Δήμητρα Κεχαγιά συνοδεία της Αντιδημάρχου Δ/νσης Περιβάλλοντος Πολεοδομίας & Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών κας Μπούσουλα Αρχοντίας παρουσίασε την εξέλιξη του προγράμματος των έργων και στις τρεις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Πεντέλης.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που ξεπερνά τα 140 έργα και 63 εκατ. Ευρώ (αναπλάσεις, ενεργειακές αναβαθμίσεις, συντάξεις σχεδίων κ.α.). Από αυτά ξεχωρίζουν φυσικά μεταξύ άλλων η υπογειοποίηση των καλωδίων ρεύματος σε όλο το δίκτυο, η κατασκευή αποχέτευσης σε Καλλιθέα και Νταού, η διαμόρφωση της πτέρυγας Μπόμπολα σε νηπιαγωγείο, οι αναπλάσεις σε Πευκοδάσος Μελισσίων και Δάσος Τσαγκάρη, αλλά και η μεγάλη παρέμβαση στο Πεντελικό όρος. Παράλληλα, ιδιαίτερη μνεία έγινε στο “φρέσκο” πρόγραμμα HORIZON που περιλαμβάνει δράσεις βιώσιμης αστικής κινητικότητας με εξ ολοκλήρου ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

 

 

 

Αναφερόμενη στο πότε θα έρθει σε πέρας όλο το πρόγραμμα η κα Κεχαγιά με αιχμές προς την αντιπολίτευση αναφορικά με τις περιπτώσεις όπου έχουν καταψηφιστεί οι προτάσεις της διοίκησης, επεσήμανε την ανάγκη της συνεργασίας όλων των αιρετών ώστε να προχωρήσει ομαλά το πρόγραμμα και τονίζοντας ότι “αν η νομοθεσία για τις αποφάσεις δεν είχε αλλάξει σήμερα δεν θα τα συζητούσαμε αυτά” και πως “μέσα σε μία 5ετία η εικόνα της πόλης θα είναι διαφορετική”.

 

Δίαυλος επικοινωνίας με τους πολίτες

Σε αποκλειστική ερώτηση που υπέβαλε η εφημερίδα μας όσον αφορά την επικοινωνία των πολιτών με τη δημοτική αρχή και κατ’ επέκταση τη συνδρομή τους στην υλοποίηση των έργων αυτών η Δήμαρχος απάντησε χαρακτηριστικά: “Η επικοινωνία με τον κόσμο ήταν λίγο δύσκολη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών. Δε νομίζω ότι τα δύο χρόνια ουσιαστικά της πανδημίας υπήρχε και κάποια διάθεση από τους πολίτες να ενημερωθούν αλλά και για εμάς είναι πολύ δύσκολο να μπούμε στα σπίτια τους. Από το “άνοιγμα” ουσιαστικά που έγινε και μετά, έχουμε και τη δυνατότητα μέσω συγκεκριμένων δράσεων, εκδηλώσεων, παρουσιάσεων, ομιλιών και τον κόσμο να τον κάνουμε συμμέτοχο και ο κόσμος να ενημερωθεί για ό,τι γίνεται. Σε επίπεδο διαβουλεύσεων υπάρχει στο site του Δήμου μας, ένα καινούργιο site ουσιαστικά, η δυνατότητα για ενημέρωση και βγαίνουν και σχετικές δράσεις διαβούλευσης για να μπορούν να συμμετέχουν στα σχέδια αυτά που ανέφερε προηγουμένως η κα Μπούσουλα, σχέδια βιώσιμης αστικής κινητικότητας, αειφόρου ανάπτυξης, σε όλα αυτά υπάρχει και η υποχρέωση του Δήμου, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα των πολιτών να συμμετέχουν με οποιαδήποτε πρόταση.”

 

 

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος έχει δώσει στη δημοσιότητα και ειδικότερα στο erga.penteli.gov.gr την αναλυτική λίστα των έργων. Οι πίνακες των έργων ανανεώνονται σε εβδομαδιαία βάση ανάλογα με την εξέλιξή τους, ώστε έτσι οι πολίτες να έχουν επίσημη και έγκαιρη ενημέρωση για την πορεία των έργων στην πόλη τους.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ