ΚΕΔΕ: “Αναστολή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης σε Δήμους χωρίς υποδομές”

0

Την αναστολή εφαρμογής της κυβερνητικής απόφασης για την υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία, σε Δήμους που δεν διαθέτουν τις αναγκαίες κτιριακές υποδομές, ζήτησε το ΔΣ της ΚΕΔΕ κατόπιν σχετικής εισήγησης του Προέδρου της Γ. Πατούλη, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.

«Ζητούμε από την κυβέρνηση έστω και την τελευταία στιγμή, με σχετική ΚΥΑ, να αναστείλει την εφαρμογή της απόφασης σε Δήμους όπου δεν υπάρχουν οι προδιαγραφές. Σε κάθε άλλη περίπτωση πρέπει να επιληφθεί του θέματος η επόμενη κυβέρνηση καθώς το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό. Είχαμε διαμηνύσει πολύ έγκαιρα, αλλά μας αγνόησαν, πως θα εφαρμόσουμε το νόμο, με την προϋπόθεση να υπάρχουν οι απαραίτητες κτιριακές υποδομές» επισήμανε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε πως για την Αυτοδιοίκηση προτεραιότητα είναι η ασφαλής στέγαση των προνηπίων σε αίθουσες που πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής και παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες αντίστοιχες των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Ο κ. Πατούλης κατά την εισήγηση του στη συνεδρίαση του ΔΣ έκανε λόγο για αδιέξοδη κατάσταση και τόνισε πως πρόκειται για ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα με νομικές διαστάσεις, τις οποίες η ΚΕΔΕ θα εξετάσει.

«Πρόκειται για τα παιδιά μας και σε αυτά τα θέματα δεν έχουν θέση οι πειραματισμοί» σημείωσε και εστίασε στις δυσμενείς επιπτώσεις που θα επιφέρει η εφαρμογή της απόφασης σε χιλιάδες οικογένειες, παιδιά  και εργαζόμενους, επισημαίνοντας πως οι γονείς είναι αυτοί που θα έπρεπε να επιλέγουν, ανάλογα με τις ανάγκες τους, σε ποια δομή θα εντάσσουν τα παιδιά τους στην προσχολική ηλικία.

 

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.