Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Μεγάλη ανησυχία για συνύπαρξη covid-19 και γρίπης – Έκκληση από τους επιστήμονες για εμβολιασμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Έκκληση προς τους πολίτες να εμβολιαστούν έναντι του κορωνοϊού, απευθύνουν οι ειδικοί, τη στιγμή που οι θάνατοι νέων ανθρώπων (20-30 ετών) αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τηλεοπτικού σταθμού, από τις αρχές Οκτωβρίου, έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε άτομα της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, ενώ από την έναρξή της πανδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, 115 ηλικίας 18-35 ετών έχασαν τη ζωή τους.

Ενδεικτικά είναι όσα είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία αναφέρθηκε στον 28χρονο στην Κομοτηνή που έχασε τη ζωή του από επιπλοκές της νόσου, ο οποίος μάλιστα ήταν ανεμβολίαστος και πρόκειται για τον τρίτο ανεμβολίαστο άνθρωπο της εν λόγω ηλικιακής ομάδας που κατέληξε μέσα σε μία εβδομάδα, με την υπουργό να κάνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

 

Ανησυχία λόγω γρίπης

Την ίδια στιγμή, οι επιστήμονες ανησυχούν για το εκρηκτικό «κοκτέιλ» γρίπης & covid, αφού θα είναι διπλάσια η πιθανότητα για διασωλήνωση ακόμα και θάνατο. Οι γιατροί εφιστούν την προσοχή και καλούν τους πολίτες να κάνουν και το εμβόλιο της γρίπης, η συνταγογράφηση του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει.

«Η επιδημιολογική πίεση από τον κορωνοϊό παραμένει σημαντική και προστεθεί και η γρίπη, προφανώς η νοσηρότητα θα αυξηθεί» δήλωσε ο Χαράλαμπος Γώγος.

 

Παράλληλη νόσηση, μεγαλύτερες πιθανότητες διασωλήνωσης ή και μοιραία κατάληξη, προειδοποιούν οι ειδικοί

«Υπάρχει ο κίνδυνος κάποιος να νοσήσει και από τα δύο νοσήματα και σε αυτή την περίπτωση πολλαπλασιάζεται η πιθανότητα να έχει ο ασθενής κακή έκβαση, σχεδόν διπλασιάζεται» συμπλήρωσε ο κ. Γώγος.

Η χαλάρωση των μέτρων σε συνδυασμό με τους χιλιάδες ανεμβολίαστους πολίτες, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για την παράλληλη κυκλοφορία των δύο επικίνδυνων ιών του αναπνευστικού. Μόνη λύση ο εμβολιασμός τόσο για τη γρίπη όσο και για τον κορωνοϊό. Οι μονάδες εντατικής θεραπείας που ήδη ασφυκτιούν, θα πιεστούν ακόμα περισσότερο αν προστεθούν και νοσούντες από γρίπη.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ