Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αλλαγές από 1 Νοεμβρίου και σε ΔΟΥ της περιοχής μας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε “εφορία υποδοχής” μετατρέπεται η ΔΟΥ Νέας Ιωνίας

Συρρίκνωση τμημάτων εφοριών έρχεται από 1 Νοεμβρίου σύμφωνα με την Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Συγκεκριμένα, η Απόφαση προβλέπει  την κατάργηση, αναστολή λειτουργίας και μεταφορά αρμοδιοτήτων τμημάτων ΔΟΥ σε όλη τη χώρα με τα περισσότερα εξ αυτών να αφορούν τα τμήματα ελέγχου και τα δικαστικά τμήματα.

Στην περιοχή μας το τμήμα ελέγχου και το δικαστικό τμήμα των εφοριών Ηρακλείου και Νέας Φιλαδέλφειας μεταφέρονται στην εφορία Νέας Ιωνίας στην οποία έχουν ήδη μεταφερθεί τα τμήματα εξόδων των δύο εφοριών. Οπότε φαίνεται λοιπόν, η ΔΟΥ Νέας Ιωνίας γίνεται η “εφορία υποδοχής” της ευρύτερης περιοχής καθώς θα καλύπτει  Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Φιλαδέλφεια, Χαλκηδόνα και Μεταμόρφωση, αν και στην αρχική πρόταση η έδρα προβλεπόταν να είναι η εφορία του Ηρακλείου. Επίσης, βάσει της ίδιας Υπουργικής Απόφασης το τμήμα ελέγχου και το δικαστικό της ΔΟΥ Αγίου Στεφάνου μεταφέρονται στη ΔΟΥ Κηφισιάς. 

Οι αλλαγές αυτές εντάσσονται στο ευρύτερο σχέδιο του Υπουργείου να απομείνουν μέχρι τα τέλη του επόμενους έτους 30 μεγάλες εφορίες που θα έχουν αντικείμενο κυρίως το ελεγκτικό έργο και την πάταξη της φοροδιαφυγής.  Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, οι φορολογούμενοι θα εξυπηρετούνται για όλες τις υποθέσεις τους είτε ηλεκτρονικά μέσω του TAXIS είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ