Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ποιες συσκευές θα περιλαμβάνει το «Αλλάζω Συσκευή 2» εκτός από κλιματιστικά

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να τρέξει το νέο πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή» με βασική αλλαγή ότι θα περιλαμβάνει «έξυπνους» φούρνους, πλυντήρια, ψυγεία και κλιματιστικά για απομακρυσμένο έλεγχο.

Συγκεκριμένα οι δικαιούχοι στο πρόγραμμα «Αλλ΄άζω Συσκευή 2» θα έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν απομακρυσμένα τις ώρες λειτουργίας των συσκευών τους. Το πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή» θα εμπλουτιστεί περαιτέρω, παρέχοντας νέες δυνατότητες στους πολίτες, σε συνδυασμό με τη μεταφορά του νυχτερινού τιμολογίου σε πιο μεσημεριανές ώρες, το λεγόμενο… «μεσημεριανό» ρεύμα.

Από τη στιγμή που θα μεταφερθεί το νυχτερινό ρεύμα το μεσημέρι -όπου οι περισσότεροι πολίτες είναι εκτός σπιτιού λόγω δουλειάς- είναι σχεδόν απαραίτητο να μπορούν να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους τις ώρες με το φθηνότερο ρεύμα για να μπορέσουν να επωφεληθούν από αυτό.

Αυτό φυσικά θα γίνει μόνο αν μπορούν να βάλουν πλυντήριο από την δουλειά τους μέσω WiFi, και για αυτό το ΥΠΕΝ φέρνει το πρόγραμμα για πιο smart συσκευές.

Παραδείγματος χάρη μια νέα επιδότηση θα τους δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να αντικαταστήσουν τις παλαιές συσκευές τους με νέες, πιο σύγχρονες «έξυπνες συσκευές», τις οποίες θα μπορούν να χειρίζονται από απόσταση μέσω WiFi και αυτό θα είναι το βασικό κριτήριο για αγορά νέας συσκευής.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το πιθανότερο το φθινόπωρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ