Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νέες αποκαλύψεις για τον “ψευτογιατρό”: Πώς οδήγησε πέντε ανθρώπους στον θάνατο

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση του “ψευτογιατρού” βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης συνεχίζεται κανονικά με τον “ψευτογιατρό” από την Αθήνα να κατηγορείται ότι έπειθε ασθενείς που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας να δοκιμάσουν μία «πρωτοποριακή θεραπεία» με ενέσεις βλαστοκυττάρων, με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 66χρονος είχε καταφέρει να χτίσει έναν μύθο γύρω από το όνομά του, με αποτέλεσμα οι ασθενείς, στους οποίους υποσχόταν πλήρη ίαση, να του δείχνουν τυφλή εμπιστοσύνη. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις μερικοί από αυτούς τον σύστηναν και σε άλλους, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους σε αυτόν.

Η… πρωτοποριακή αυτή θεραπεία γινόταν ενέσεις οι οποίες κόστιζαν από 15.000 έως 20.000 ευρώ, ενώ κάποιοι είχαν δώσει ακόμα και πάνω από 100.000 ευρώ, με αποτέλεσμα τα κέρδη που είχε καταφέρει να αποκομίσει να αγγίζουν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα φιαλίδια με τα πεπτίδια… ταξίδευαν ακόμα και μέσα σε παγοκύστες με ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία που σχηματίζεται για την υπόθεση περιλαμβάνονται πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και ο «ψευτογιατρός»  θα αντιμετωπίσει τις κατηγορίες της απάτης και της ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Παράλληλα, ερευνάται αν εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπο στην υπόθεση.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται νεότερη επίσημη ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης αναφέρει:

«Σε εξέλιξη έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για υπόθεση εξαπάτησης ασθενών με σοβαρά προβλήματα υγείας, που είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος πέντε εξ αυτών, ενώ παράλληλα οι δράστες αποκόμισαν μεγάλο περιουσιακό όφελος. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ