Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη: “Η φετινή χρονιά θα κυλήσει όμορφα και ομαλά προσφέροντας στους μαθητές νέες εμπειρίες και πολύτιμα γνωστικά εφόδια”

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece για τη Προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου και εκπαιδευτικός φιλόλογος, Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Με τη μεγάλη πίεση της πανδημίας να έχει πλέον υποχωρήσει, η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά πιο αισιόδοξα από τις προηγούμενες τρεις χρονιές. Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς περισσότερο από ποτέ μπορούν να αισιοδοξούν ότι χωρίς απρόοπτα θα επιστρέψουν στη γνώριμη σχολική ζωή. Από σήμερα, οι σχολικές αίθουσες ζωντανεύουν και πάλι, φωτίζονται με τις προσδοκίες της νέας σχολικής χρονιάς. Φέτος οι οιωνοί είναι καλύτεροι χάρη στις συλλογικές προσπάθειες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων. Τα προηγούμενα χρόνια τα παιδιά κλήθηκαν να διαχειριστούν δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες διδασκαλίας. Οπλίστηκαν με υπομονή και υπευθυνότητα σε αυτή τη δύσκολη μαθητική διαδρομή. Ωστόσο, κατάφεραν να νικήσουν τα εμπόδια που πρόβαλε η πανδημία στην πορεία προς την κατάκτηση της γνώσης και των στόχων τους. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα παιδιά είναι έτοιμα να θέσουν καινούριους στόχους, να κερδίσουν νέα στοιχήματα, να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία που προσφέρει το σχολείο για πρόσβαση σε νέες δεξιότητες, σε ερεθίσματα για να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους. Οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι γονείς τους, οι δικοί τους άνθρωποι είναι στο πλευρό τους για κάθε στήριξη, καθοδήγηση, βοήθεια και ενθάρρυνση σε κάθε τους βήμα. Η συνεργασία και ο αμοιβαίος σεβασμός ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς είναι το απαραίτητο συστατικό για ένα καλύτερο σχολείο, για μια δημιουργική σχολική χρονιά. Εύχομαι στους μαθητές να αξιοποιήσουν αυτή τη χρονιά για να συλλέξουν γνώσεις και εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες, σε καλούς πολίτες. Στους εκπαιδευτικούς, εύχομαι καλή επιτυχία στον απαιτητικό ρόλο που διαδραματίζουν με στόχο την πρόοδο των μαθητών τους και στους γονείς καλή δύναμη, για να μπορέσουν να σταθούν δίπλα στην προσπάθεια των παιδιών τους. Είμαι βέβαιη ότι επιδεικνύοντας όλοι σύμπνοια και συνέπεια, η φετινή χρονιά θα κυλήσει όμορφα και ομαλά προσφέροντας στους μαθητές νέες εμπειρίες και πολύτιμα γνωστικά εφόδια. Εφόδια για να προχωρήσουν τη ζωή τους, χτίζοντας εδώ, στον τόπο τους, ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και την πατρίδα τους. Καλή αρχή και δημιουργική σχολική χρονιά».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ