Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

1ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δικτύου SDG 17 Greece στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε το 1ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών που διοργάνωσε το αυτοδιοικητικό Δίκτυο SDG 17 Greece στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. Συνολικά, συμμετείχαν 12 χορευτικοί σύλλογοι από την Αττική και την Εύβοια.

Με την ευκαιρία της παρουσίας της στο Φεστιβάλ, η Πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε το 1ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. Η διοργάνωση του Φεστιβάλ στην Πεύκη, σε έναν Δήμο που προετοιμάζει την ένταξή του στο Δίκτυο SDG 17 Greece, αποτελεί ένα άτυπο καλωσόρισμα του ως νέο μέλος. Βασική μας προτεραιότητα στην υλοποίηση των στόχων 11 και 7 του ΟΗΕ που συνδέονται με τη διαφύλαξη της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και με τη συμβολή του πολιτισμού στη βιώσιμη ανάπτυξη, είναι η διατήρηση ζωντανής της παράδοσης, τη ιστορικής μνήμης και συνέχειας των λαών, και ο χορός αποτελεί εκφραστικό μέσο με μεγάλη δυναμική σε αυτή τη διαδικασία καθώς μεταλαμπαδεύει την αγάπη για την παράδοση και την πολιτιστική μας κληρονομιά στις νέες γενιές. Η αυτοδιοίκηση μπορεί να έχει τον δικό της ρόλο σε αυτή τη διεργασία και διοργανώσεις όπως η συγκεκριμένη υπηρετεί αυτόν τον σκοπό. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συμμετέχοντες Δήμους, τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης για τη φιλοξενία και τη συμμετοχή με την εξαιρετική χορευτική ομάδα της Μαρίας Μπαφαλούκου».

Παρουσία του δημάρχου Μεγαρέων

Σε αυτό το χορευτικό ταξίδι, δυναμικό «παρών» έδωσε ο Δήμος Μεγαρέων δια του δημάρχου, Παναγιώτη Μαργέτη, στον οποίο θα φιλοξενηθεί το 2ο διαδημοτικό Φεστιβάλ. Στους συμμετέχοντες συλλόγους απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα και μετάλλιο, στον πρόεδρο και στον χοροδιδάσκαλο κάθε συλλόγου, αντίστοιχα.

Οι χορευτικές ομάδες που έλαβαν μέρος

Οι 12 χορευτικές ομάδες που συμμετείχαν στο 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών ήταν: Χορευτική Ομάδα Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Σύλλογος «Ο Μόλυβος» Μεταμόρφωσης, Λύκειο Ελληνίδων Μεγάρων, «Χοροταξιδευτές» Αγίας Παρασκευής, «Παραδοσιακοί Δρόμοι» Αθήνας, Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών Νέας Ιωνίας, «Άγιος Γεώργιος εξ Ιωαννίνων» Βύρωνα, Ένωση Νησιωτών Αιγαίου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Ελληνικός Παραδοσιακός Χορευτικός Όμιλος (ΕΛ.ΠΑ.Χ.Ο) «Δικταίοι – Καστρινοί» Ιλίου, Σύλλογος Ποντίων «Νίκος Καπετανίδης» Αμαρουσίου, Λαογραφική Εστία Εύβοιας, Σύλλογος Κρητών Πεύκης -Λυκόβρυσης «Ο Ταλώς»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ