Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης με τον πρέσβη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Θέματα διεύρυνσης της πολιτιστικής συνεργασίας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης με τον πρέσβη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Ελλάδα, κ. Malek Hossein, καθώς και τον μορφωτικό σύμβουλο της ιρανικής πρεσβείας κ. Mahdi Nik Khah Ghomi σε συνάντησή τους στο Δημαρχείο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του κ. Hossein, σε συνέχεια της συνεργασίας της πρεσβείας με την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης, με πιο πρόσφατη την παρουσία και του ίδιου στην προβολή της ταινίας ιρανικής παραγωγής «Sara and Ayda», σκηνοθεσίας Maziar Min. 

 

Παρούσες στην συνάντηση ήταν και η πρόεδρος της Επιτροπής του καταργούμενου Νομικού Προσώπου ΠΕΑΠ, Μαρίνα Πατούλη, καθώς και η πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης, Έλλη Μήτση. 

Τόσο ο κ. Hossein όσο και ο κ. Khah Ghomi εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τον ελληνικό Πολιτισμό και κατέθεσαν μια σειρά από προτάσεις διαπολιτισμικής συνεργασίας, προκειμένου να γνωρίσουν οι δημότες και κάτοικοι του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και την δική τους παράδοση και κληρονομιά.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διευρύνουν τις συνομιλίες και να προχωρήσουν σύντομα στην υλοποίηση κοινών δράσεων.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, δήλωσε: 

«Ήταν μεγάλη μας τιμή να υποδεχθούμε σήμερα δύο τόσο σημαντικές προσωπικότητες της πρεσβείας του Ιράν στην Ελλάδα, μιας χώρας που έχει πλούσια ιστορία και πολιτιστική παράδοση. Είχαμε μια γόνιμη συνάντηση και είμαι βέβαιος πως θα υπάρξει συνέχεια στη συνεργασία. Στηρίζουμε και αναδεικνύουμε την πολυπολιτισμικότητα και θεωρούμε πως οι λαοί μόνο να κερδίσουν έχουν από τέτοιου είδους συμπράξεις».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ