Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Μπήκε ο θεμέλιος λίθος στο 10ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μια λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, τοποθετήθηκε από τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο ο θεμέλιος λίθος του σχολείου στη συνοικία Γράμμου – Φοίνικα, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου. 

Η ανέγερση του 10ου Νηπιαγωγείου, διθέσιου και ολοήμερου, θα ολοκληρωθεί το αργότερο εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020, σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασιών της ΚΤΥΠ Α.Ε και της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρίας.

Τέθηκε η βάση ενός σημαντικού σχολικού συγκροτήματος, αφού δίπλα στις εγκαταστάσεις του Νηπιαγωγείου προβλέπεται να ανεγερθεί και το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς. Τα νέα σχολεία, το Πολιτιστικό Κέντρο «Μ. Μερκούρη» αλλά και οι αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο συγκρότημα Πολιτισμού και Παιδείας στην περιοχή.


Κατά την ομιλία του προς τους φορείς, τους παρισταμένους και τους κατοίκους, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην εκκίνηση του έργου, τόνισε: «Η περιοχή των Αδάμων πρόκειται να αναβαθμιστεί με πλήθος στοχευμένων έργων. Ήδη η προεργασία για την ανέγερση του 10ου Νηπιαγωγείου επέφερε την διάνοιξη έξι (6) νέων οδών οι οποίες κατασκευάστηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το νέο Νηπιαγωγείο, διαθέτει δύο αίθουσες διδασκαλίας, χώρο πολλαπλών δραστηριοτήτων, εστιατόριο κ.α. και θα αποσυμφορήσει τα ήδη υπάρχοντα Νηπιαγωγεία της περιοχής. Η περιοχή των Αδαμών Κηφισιάς γνωρίζει ευρύτατη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και δημιουργεί την υποχρέωση από πλευράς Διοίκησης για αναβάθμιση των υποδομών. Οι καθυστερήσεις ωστόσο στην κατασκευή αναγκαίων έργων αφορούν την παθογένεια της γραφειοκρατίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το 10ο Νηπιαγωγείο που σήμερα έχουμε την χαρά να θεμελιώσουμε και το οποίο στα χαρτιά ιδρύθηκε το 2009. Χρειάστηκε μια ολόκληρη δεκαετία για να πραγματοποιηθεί αυτό το δίκαιο αίτημα των κατοίκων, αυτό το όνειρο όλων μας, ένα Νηπιαγωγείο που να φιλοξενεί τα παιδιά μας.
Σήμερα είναι μια χαρμόσυνη ημέρα καθώς υλοποιείται το όνειρό μας για ένα σύγχρονο Νηπιαγωγείο στον Γράμμο – Φοίνικα, το πρώτο από τα σχολεία που σκοπεύουμε να ανεγείρουμε εδώ. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους κατοίκους ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι η αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής. Προς την κατεύθυνση αυτή προχωρά ήδη η σύνδεση με το αποχετευτικό σύστημα, ενώ μεγάλα έργα θα αλλάξουν την φυσιογνωμία της γειτονιάς, δίνοντας προοπτική εγκατάστασης σε νέες οικογένειες.»


Τον λόγο έλαβαν επίσης από την τοπική κοινωνία ο Δημήτρης Κυριαζόπουλος, ο οποίος έχει πρωτοστατήσει στις ενέργειες για τη δημιουργία σχολείων στην περιοχή. Ο κ. Κυριαζόπουλος τόνισε ότι είναι μεγάλη η χαρά των κατοίκων που γνωρίζουν πια με βεβαιότητα ότι τα παιδιά τους θα απολαύσουν έναν σχολικό χώρο που θα είναι στολίδι για την περιοχή, μετά από τόσες γραφειοκρατικές αναβολές και καθυστερήσεις.
Από την μεριά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ Α.Ε. κ. Χαρωνίτης επεσήμανε ότι η πόρτα του γραφείου του είναι ανοιχτή προκειμένου οι κάτοικοι οποιασδήποτε περιοχής να καταθέσουν αιτήματα και προτάσεις που αφορούν στην διεύρυνση υποδομών που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της υπηρεσίας του.

Το «παρών» στην εκδήλωση, έδωσαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Αυλήτης, η Πρόεδρος της ΔΕΠ και της Κοινωνικής Μέριμνας Κατερίνα Καραλή, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Τσαγκάρης και Γιώργος Παπαδόπουλος αλλά και κάτοικοι της περιοχής με τα παιδιά τους που προσήλθαν για να δουν από κοντά την τελετή θεμελίωσης του νηπιαγωγείου, αίτημα δεκαετιών για την περιοχή τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ