Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος του κτιρίου ΚΑΠΗ και Πολυϊατρείων Παπάγου

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρά την βροχή, αρκετός κόσμος παραβρέθηκε το Σάββατο 18 Ιανουαρίου το πρωί στην τελετή θεμελίωσης του κτιρίου Πολυϊατρείων και Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) Παπάγου.

Κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος έκανε λόγο για «χρόνιο αίτημα των κατοίκων» που ικανοποιείται ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην σημαντική συμβολή των εθελοντών ιατρών που εξετάζουν πάνω από 13.000 δημότες κάθε χρόνο.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον Επίτιμο Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού Βασίλειο Ξύδη, κατά την θητεία του οποίου αγοράστηκε το εν λόγω οικόπεδο στην συμβολή των οδών Εθνικής Αμύνης και Λάρνακος.

Αναφερόμενος στην τρίτη ηλικία και όσους έρχεται να εξυπηρετήσει το ΚΑΠΗ, ο κ. Αποστολόπουλος μίλησε για «μία ζεστή αγκαλιά και ένα στοργικό φιλόξενο καταφύγιο» που θα προσφέρει στους ηλικιωμένους «νέους και σύγχρονους χώρους, έτσι ώστε να αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους, όμορφα και δημιουργικά».

Σημειώνεται ότι το νέο κτίριο θα έχει 3 ορόφους με συνολική επιφάνεια 767,95 τ.μ., υπόγειο επιφάνειας 584,03, και ο περιβάλλον χώρος θα είναι 357,40 τ.μ. Θα περιλαμβάνει 13 χώρους για τη λειτουργία των Πολυϊατρείων και συγκεκριμένα ιατρεία διαφόρων ειδικοτήτων, όπως οδοντιατρικό, γυναικολογικό, παιδιατρικό, δερματολογικό, ΩΡΛ, ορθοπεδικό, καρδιολογικό, παθολογικό, νευρολογικό, ψυχιατρικό, ψυχολόγων, μνήμης, κ.ά. Επίσης θα περιλαμβάνει 7 χώρους για τα ΚΑΠΗ, όπως εντευκτήρια, χώρους εργοθεραπείας, ειδικών ενδιαφερόντων καθώς και άλλους χώρους (κουζίνες, καθιστικά, γραφεία, WC).

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Κουκής, οι Αντιδήμαρχοι Άννα – Μαρία ΤσικρικώνηΜαρία Καρασιμοπούλου – ΔημητριάδουΔημήτρης ΟικονόμουΒασίλης ΣιαμάνηςΜιχάλης Τράκας, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Μαρία Δημάκου και Κατερίνα Γκούμα, η Πρόεδρος του ΔΟΚΜΕΠΑ Χρύσα Παρίση, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Θανάσης Αυγουρόπουλος και ο Αντιπρόεδρος Μιχάλης Υφαντής, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Χρήστος Πετράκης και Λίλα Σουρανή και η Αντιπρόεδρος Μάρω Πατσαρίση, οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Βίκη Νικάκη και Μιμή Ρουφογάλη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αθανάσιος ΚούτραςΕιρήνη Βεντουζά – ΠαπανικολάουΓιώργος ΠολύδωραςΜιχάλης Χατζής και οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Νικήτας ΚεφαλογιάννηςΚατερίνα Κομιώτη, Γιώργος Μάλφας και Μαρία Νικολαΐδου καθώς και Πρόεδροι και Μέλη Τοπικών Συλλόγων και Διευθυντές Σχολείων.

Παράλληλα, μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Αττικής Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Κεχρής και ο Επικεφαλής της Παράταξης «Με το Νικήτα», Νικήτας Κανάκης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ