Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Τον προγραμματισμό κοινών δράσεων εξέτασαν ο Γ. Πατούλης με την Υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως

Δημοσιεύθηκε

στις

Την υλοποίηση κοινών δράσεων εκπαιδευτικού, ενημερωτικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα για κρίσιμα ζητήματα όπως είναι η ανακύκλωση, οι πρώτες βοήθειες και η Δια Βίου Μάθηση, εξέτασαν σε συνάντηση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με την Υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε ότι είναι σημαντικό να αναπτυχθούν κοινές δράσεις με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν σε σημαντικά θέματα όπως το περιβάλλον, την οδική ασφάλεια και την πολιτική προστασία.

Στο πλαίσιο της συζήτησης  επισήμανε ότι μπορούν να υλοποιηθούν με τη συμβολή της Περιφέρειας και του Εθνικού Δικτύου Υγειών Πόλεων δράσεις που αφορούν στην Πρωτοβάθμια Πρόληψη σε 25 διαφορετικά θεματικά πεδία. Μεταξύ άλλων, προτείνεται η υλοποίηση δράσης για πρώτες βοήθειες και υποστήριξης εφαρμογής πολιτικών δημόσιας υγείας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ κατέθεσε πρόταση στην υπουργό να τοποθετηθούν στα σχολεία της Αττικής ειδικά κυτία ανακύκλωσης προκειμένου να ισχυροποιηθεί το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Μεταξύ άλλων τα θεματικά πεδία που προτείνονται αφορούν βασικούς κανόνες υγιεινής, τη διατροφή, το κάπνισμα, την ορθή χρήση αντιβιοτικών, την πρόληψη ατυχημάτων, κ.α.

Η Υπουργός Παιδείας χαιρέτισε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του Περιφερειάρχη Αττικής και
επισήμανε ότι βούλησή της είναι να υπάρξουν εποικοδομητικές συνεργασίες προς όφελος των πολιτών της Αττικής. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και επιστημονικός συνεργάτης του Περιφερειάρχη, Σ. Παπασπυρόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ