Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Όλα όσα έγιναν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την «επόμενη μέρα» στο πλαίσιο της Προετοιμασίας του Νόμου για την Μεταρρύθμιση και την Ανασυγκρότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξέτασε το τελευταίο ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου 2020 παρέστη ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Υπουργείου Εσωτερικών, καθηγητή κ. Ξενοφώντας Κοντιάδης.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε την αγωνία της Αυτοδιοίκησης για την νέα εποχή που ξημερώνει και επεσήμανε ότι η Επιτροπή πρέπει να έχει ένα ξεκάθαρο σχέδιο που θα προβλέπει και τους πόρους – ανθρώπινους και οικονομικούς, γιατί χωρίς αυτούς οι όποιες αρμοδιότητες θα μείνουν κενό γράμμα: «Πρέπει να διασαφηνιστεί παράλληλα και το πρόβλημα των αλληλεπικαλυπτόμενων αρμοδιοτήτων που μέχρι σήμερα βασανίζουν σε τελική ανάλυση τους πολίτες αφού σε ένα έργο, όταν μπλέκουν πολλοί αρμόδιοι, στο τέλος δεν το ολοκληρώνει κανείς. Αυτό κάνει τους πολίτες, τελικά, να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στους Δήμους».

Από την πλευρά της Επιτροπής, ο καθηγητής Ξενοφών Κοντιάδης ζήτησε την αρωγή της Αυτοδιοίκησης στο έργο της με προτάσεις και ενημέρωσε ότι μέχρι το καλοκαίρι το σχετικό νομοσχέδιο θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή. Ο κ. Κοντιάδης, μεταφέροντας την κυβερνητική δέσμευση, τόνισε ότι οι όποιες αλλαγές προταθούν θα συνοδεύονται από ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους.

Η ΚΕΔΕ στο επερχόμενο συνέδριό της, 16 και 17 Μαρτίου, θα κωδικοποιήσει, σε πρώτη φάση, τις αποφάσεις και τις προτάσεις της Αυτοδιοίκησης ώστε να κατατεθούν στην Επιτροπή του Υπ. Εσωτερικών. Σε δεύτερη φάση, θα υπάρξει κοινό συνέδριο με την ΕΝΠΕ για την κατάθεση ενιαίων προτάσεων των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης. Ωστόσο ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επεσήμανε ότι και η Επιτροπή θα πρέπει εκ των προτέρων να δώσει έναν οδικό χάρτη για τις αλλαγές που προετοιμάζονται και πάνω σ’ αυτόν να τοποθετηθούν τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ