Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Συνάντηση του δημάρχου Αμαρουσίου με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης σήμερα, Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018, παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ. Ευάγγελου Κάββαλου, Κωνσταντίνου Ρώτα καθώς και του εντεταλμένου συμβούλου πολιτικής προστασίας, ασφάλειας της πόλης κου Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Νίκος Καλλιμάνης και τα μέλη του Δ.Σ. έθεσαν στη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου τους προβληματισμούς και την ανησυχία τους σε θέματα που αφορούν την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου και τις επιπτώσεις αυτής στις θέσεις εργασίας τους.

Συγκεκριμένα, τέθηκε το ζήτημα της πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διενέργεια διαγωνιστικής διαδικασίας για την εκτέλεση της Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση τους Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων και εφαρμογές Smart Cities με Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δήμο Αμαρουσίου».

Ο κ. Γιώργος Πατούλης ανέφερε ότι παγκοσμίως η χρήση LED είναι μία πραγματικότητα. Ήδη, πολλές πόλεις στην Ελλάδα έχουν προχωρήσει αυτή τη διαδικασία, αφού με χαμηλότερη ενέργεια δημιουργείται υψηλότερη ισχύ, δηλαδή εξοικονόμηση χρημάτων.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι τα δημοτικά τέλη μειώνονται μέσα από τον εξορθολογισμό των οικονομικών, ενώ παράλληλα προστατεύεται το περιβάλλον και η υγεία των πολιτών, κάτι προκύπτει από τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου εκφράζοντας την ευαισθησία του σε εργασιακά  θέματα, τόνισε ότι δεν κινδυνεύει καμία θέση εργασίας. Απεναντίας, θέλουν να αυξήσουν τον αριθμό του προσωπικού μόνιμης και σταθερής εργασίας.

Όσον αφορά τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί μαζί με τους εργαζόμενους μόνιμη και σταθερή εργασία, όπως και τη συνέχιση της παροχής των πολύτιμων υπηρεσιών τους στους πολίτες που χρειάζονται κατ’ οίκον βοήθεια και ιατροφαρμακευτική φροντίδα.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ευχαρίστησε το Δ.Σ. και τους εργαζόμενους για την προσπάθεια τους κατά το διάστημα των πλημμυρικών φαινόμενων, αλλά και για την προσφορά τους στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές.

Τέλος, συμφωνήθηκε να υπάρχει κάθε μήνα τακτική συνάντηση του Σωματείου των εργαζομένων με τον Δήμαρχο και τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, προκειμένου να υπάρχει αμφίδρομη ενημέρωση και επικοινωνία, προς όφελος της πόλης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ