Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Αντιπροσωπεία κυβερνητικών στελεχών της Κίνας και εκπροσώπων υγειονομικών φορέων επισκέφθηκε τον ΙΣΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίσκεψη από αντιπροσωπεία κυβερνητικών στελεχών της Κίνας και εκπροσώπων υγειονομικών φορέων (Ιατρικών Φαρμακευτικών και Νοσηλευτικών Ενώσεων) δέχτηκε ο  Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018, ύστερα από πρόσκληση που έγινε από τον Πρόεδρο του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλη. Συνομίλησαν τόσο με τον Αντιπρόεδρο Ε. Μπιλιράκη όσο και με το Γενικό Γραμματέα Α. Βασιλείου, αποσκοπώντας στην ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως και την ανάπτυξη ενός πλαισίου συνεργασίας, σε διάφορους τομείς, μεταξύ των οποίων είναι ο ιατρικός τουρισμός.

Ειδικότερα, οι  προσκεκλημένοι του Ι.Σ.Α. ήταν οι κ.κ. Wan Xingwang (πρόεδρος Ιατρικών Ενώσεων Σαγκάης), Liu Dan (Ιατρικός Σύλλογος Σαγκάης), Τuo Yan (Ένωση Νoσηλευτών Σαγκάης), Ζhang Xiaomin (Φαρμακευτικός Σύλλογος Σαγκάης), Zhou Qun (Υπηρεσία Αξιολόγησης  Ιατρικών Ατυχημάτων).

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου για την προώθηση του τουρισμού υγείας της χώρας μας εντάσσσεται η παραπάνω επίσκεψη, στοχεύοντας στη στρατηγική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ελλάδας, όσον αφορά τον τομέα του ιατρικού τουρισμού, καθώς και άλλους τομείς που αφορούν τα υγειονομικά συστήματα των δύο χωρών και το ιατρικό δυναμικό τους.

 

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλης αναφέρθηκε με ιδιαίτερο τρόπο στην ανάδειξη των κοινών δεσμών που συνδέουν τις δύο χώρες, πολιτισμικά αλλά και μέσα από τις επιστήμες.

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών με το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας, και η εφαρμογή από κοινού προγραμμάτων για την ενημέρωση, την εκπαίδευση, την κατάρτιση και μεταφορά τεχνογνωσίας, σε ζητήματα που αφορούν και προάγουν την ποιότητα και την ασφάλεια, αλλά και στις παρεχόμενες ιατρικές και τουριστικές υπηρεσίες.

Άλλα θέματα απετέλεσαν η συνεργασία με το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών, η από κοινού ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Κίνα και στην Ελλάδα ώστε να επιτευχθεί η εξωστρέφεια, καθώς και η υλοποίηση δράσεων για την παροχή πληροφόρησης και εκπαίδευσης, για την πρόσβαση στις υπηρεσίες τουρισμού υγείας των δύο χωρών. Επίσης, εξετάστηκε το θέμα της ανταλλαγής φοιτητών ιατρικής για μεταπτυχιακές σπουδές και η θέσπιση υποτροφιών.

Ο κ. Πατούλης, αναφερόμενος στην Ιπποκράτειο ιατρική και την οικουμενικότητα της Ελληνικής επιστήμης, προσκάλεσε τους Κινέζους επιστήμονες στην τελετή αναπαράστασης του όρκου του Ιπποκράτη στο Ασκληπιείο της Κω.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ