Ελάτε στην παρέα μας

Αιγάλεω

Συμβολική δράση καθαρισμού στο Άλσος «Μπαρουτάδικο» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, κάτοικοι και φορείς συμμετείχαν στη συμβολική δράση καθαριότητας του Δήμου Αιγάλεω στο Άλσος «Μπαρουτάδικο», έναν από τους μεγαλύτερους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου 9 Ιουνίου 2018, φόρεσαν τα γάντια τους και με τσουγκράνες, σκούπες, φαράσια, σακούλες και διάθεση για προσφορά, μάζεψαν σκουπίδια και εύφλεκτα υλικά.

Η δράση έγινε υπό την καθοδήγηση των Υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών, την βελτίωση της εικόνας του Άλσους και την αποφυγή δημιουργίας εστιών μόλυνσης και πυρκαγιάς.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας πυροπροστασίας, όπου διαπιστώθηκε από τον Αντιπύραρχο, Διοικητή 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, Χρήστο Πλατά και τον Προϊστάμενο Τμήματος Κεντρικού, Νοτίου, Βορείου και Δυτικού Τομέα Αθηνών της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Αναστάσιο Χαχλάκη, η εγρήγορση του ανθρώπινου δυναμικού της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω, η άριστη λειτουργία του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου και του συστήματος πυροπροστασίας του Άλσους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ