Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

«Νέες Τεχνολογίες στην καθημερινότητα του πολίτη» στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης – Όλα όσα έγιναν στη συνάντηση

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε στην ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Νέες Τεχνολογίες στην καθημερινότητα του πολίτη» που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Τάσου Μαυρίδη και του αρμόδιου Αντιδημάρχου για τις υπηρεσίες «Νέες Τεχνολογίες στην Καθημερινότητα του Πολίτη» του Γραφείου Δημότη και Επικοινωνίας των Δημοτών κ. Παναγιώτη Ιωάννου και έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου 2019 στην Αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης του Δημαρχείου, η οποία γέμισε με ενδιαφερόμενους επί του θέματος δημότες, αλλά και μέλη των δημοτικών αρχών.

Τη συζήτηση άνοιξε ο Δήμαρχος,  ο οποίος απηύθυνε τον χαιρετισμό του και έκανε μια εισαγωγή στο θέμα της επικοινωνίας του Δήμου με τους πολίτες και σχετικά με το τι και κατά πόσο «άλλαξε το τοπίο». Συγκεκριμένα, ο κ. Μαυρίδης στάθηκε την ενδυνάμωση του Γραφείου του Δημότη και τη χρήση του 5ψήφιου αριθμού για τα αιτήματα των πολιτών, την ψηφιοποίηση των αρχείων με στόχο την αποφυγή της «ανεπιθύμητης» γραφειοκρατίας, και φυσικά στην χρήση εφαρμογής μέσω της οποίας κάθε δημότης μπορεί να στείλει με εύκολο και γρήγορο τρόπο το αίτημα του στον Δήμο, συνοδευόμενο από κάποιο «αποδεικτικό» στοιχείο, όπως μια φωτογραφία για την πιο άμεση αντιμετώπισή του.

Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η αλήθεια είναι πως δεν είμαστε αποτελεσματικοί. Πάντα θα υπάρχουν κι άλλα παράπονα, αιτήματα, προτάσεις από τον κόσμο», τονίζοντας έτσι όμως το πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή και η επικοινωνία μαζί του.

Παναγιώτης Ιωάννου: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε την επικοινωνία με τον πολίτη»

Στο ίδιο σημείο στάθηκε και ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Ιωάννου. Ο ίδιος αφού ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν και συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή, επεσήμανε την ανάγκη για βοήθεια και συμμετοχή των πολιτών ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική η επικοινωνία μεταξύ αυτών και του Δήμου. Μάλιστα, ο κ. Ιωάννου μίλησε αποκλειστικά στον «Χ-τύπο» για την πρωτοβουλία αυτή της εκδήλωσης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ξεκινήσαμε δυναμικά, στόχος μας είναι η καθημερινότητα του πολίτη, να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να  λύσουμε τα προβλήματά του αυτά. Αυτές οι συναντήσεις – είναι η δεύτερη τώρα, θα συνεχιστούν, ώστε να έχουν την ευκαιρία και με τον Δήμαρχο να επικοινωνούν, αλλά και εμείς με τους πολίτες. Όπως είδαμε ήδη είχε μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο, το ευχαριστήθηκε σήμερα, η συγκέντρωση ήταν μεγάλη, ομολογώ ότι κουραστήκαμε για αυτό, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε την επικοινωνία με τον πολίτη.»

Η ομιλία έκλεισε με την παρουσίαση του κ. Θεόδωρου Ξανθόπουλου, συνεργάτη του Δήμου στο κομμάτι της επικοινωνίας, ο οποίος μίλησε αναλυτικά για την εφαρμογή που χρησιμοποιείται για τα αιτήματα του πολίτη και ήταν πρόθυμος να λύσει οποιαδήποτε απορία των παρευρισκομένων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ