Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης: «Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για όλους μας»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, κ. Τάσος Μαυρίδης μίλησε στον Χ-τύπο για το πώς έχει επηρεαστεί η κατάσταση στον Δήμο, μετά την επιβολή των νέων μέτρων, καθώς επίσης και για τις κινήσεις της δημοτικής αρχής προς την στήριξη των πολιτών, και ιδίως των ευπαθών ομάδων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Χ-τύπο:

Για τις πρώτες κινήσεις του Δήμου μετά τις οδηγίες της κυβέρνησης

“Στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης λάβαμε έγκαιρα μέτρα για την προστασία των κατοίκων και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις εντολές των αρμοδίων υπουργείων και των ειδικών επιστημόνων του ΕΟΔΥ.

Την ημέρα που με απόφαση της Κυβέρνησης έκλεισαν τα σχολεία και οι Παιδικοί Σταθμοί, με δική μας απόφαση ανεστάλη η λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών και των τμημάτων των Νομικών Προσώπων του Δήμου, ΠΕΑΠ και ΚΟΙΠΑΠ, ενώ από τις 14 Μαρτίου αναστείλαμε τη λειτουργία στις παιδικές χαρές, καθώς και τα προαύλια των σχολείων που λειτουργούσαν χώροι συνάθροισης και αναψυχής ως μέτρο πρόληψης για τη προστασία όλων των συμπολιτών μας.”

Σχετικά με τις εξ’ αποστάσεως υπηρεσίες του Δήμου

“Σχετικά με τις υπηρεσίες, αρχικά περιορίσαμε το ωράριο εισόδου του κοινού από 9:00-12:00, ενώ στη συνέχεια προχωρήσαμε σε επιπρόσθετα μέτρα προκειμένου να μειώσουμε στο ελάχιστο την αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών. Η εξυπηρέτηση και η επικοινωνία με τις υπηρεσίες μας πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο μέσω τηλεφώνου: 2106145100- 2106145101- 2106145136 και fax: 2106145155 για το Δημοτικό Κατάστημα Πεύκης, μέσω τηλεφώνου: 2132051726- 2132051727 και fax: 2102847227 για το Δημοτικό Κατάστημα Λυκόβρυσης και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected] για το Κεντρικό Πρωτόκολλο του Δήμου μας. Η αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση γίνεται για εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις κατόπιν προηγούμενης επικοινωνίας και ραντεβού.

Οι πολίτες καλούνται να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του Δήμου www.likovrisipefki.gr και τη σελίδα του facebook: «Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης». Εμείς με σοβαρότητα και υπευθυνότητα συνεχίζουμε και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αντιμετωπίζουμε όλα τα θέματα από την επιδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις και οδηγίες για τη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.”

Για την ανταπόκριση των πολιτών στα νέα δεδομένα

“Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για όλους μας. Το αξιόμαχο ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου μας παρέχει υπηρεσίες κάτω από δύσκολες συνθήκες για να ανταποκριθεί στην αποστολή που έχουμε.

Βλέπω με ικανοποίηση, ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών της Λυκόβρυσης και της Πεύκης ακολουθούν τα μέτρα. Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ στην εθελοντική προσφορά, που επιδεικνύουν πολλοί συμπολίτες μας.

Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου οργανώσαμε στον Δήμο, σε συνεργασία με το Νομικό μας Πρόσωπο ΚΟΙΠΑΠ εθελοντική αιμοδοσία. Ο αριθμός των συμμετεχόντων στην εθελοντική αιμοδοσία ήταν συνολικά: 58 προσελεύσεις, 53 μονάδες αίματος και 10 νέοι αιμοδότες. Ήταν μια εξαιρετικά κρίσιμη συμβολή, καθώς σημειώθηκε σε μια εποχή, που λόγω του φόβου για την εξάπλωση του COVID- 19 έχει μειωθεί κατακόρυφα ο αριθμός των πολιτών που μεταβαίνουν σε νοσοκομεία για να δώσουν αίμα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα επάρκειας.

Δυστυχώς, στον αντίποδα υπάρχουν κάποιοι, που δεν έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους. Αξιοποιώντας τη δυνατότητα που μου δίνετε, κάνω για μια ακόμη φορά έκκληση σε όλους τους συμπολίτες να εφαρμόσουν πιστά τις οδηγίες που μας δίνουν οι ειδικοί επιστήμονες και να περιορίσουν τις μετακινήσεις. Θέλω ακόμη να ευχαριστήσω τους δημοτικούς υπαλλήλους που συνεχίζουν να προσφέρουν στον Δήμο και στους συμπολίτες σε αυτές τις συνθήκες. Μαζί θα ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη συγκυρία”.

Τέλος, σχετικά με τις πρωτοβουλίες για στήριξη των ευπαθών ομάδων

“Από την Παρασκευή 20 Μαρτίου η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας στηρίζει όσους συμπολίτες ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Πιο συγκεκριμένα άτομα με αναπηρία, αποκλεισμένοι λόγω καραντίνας, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον και δικαιούχοι των κοινωνικών δομών μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 210 6145148 και 210 6145451, από τις 8:00 έως τις 20:00 ή να στέλνουν e-mail στο [email protected] και στο [email protected], προκειμένου να εξυπηρετούνται για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης από τα σούπερ μάρκετ, για υγειονομικές υπηρεσίες, για διεκπεραίωση αιτημάτων τους μέσω ΚΕΠ και για συμβουλευτικές υπηρεσίες από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους.

Απευθύνουμε έκκληση προς τους πολίτες που δεν ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες ή που μπορούν να εξυπηρετούνται από τις οικογένειες ή άτομα του περιβάλλοντος τους να μην εγγράφονται στην υπηρεσία. Σε αυτές τις κρίσιμες ημέρες, οφείλουμε να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ