Περιβάλλον
Ξεκίνησε η λειτουργία του Κινητού Πράσινου Σημείου στο Χαϊδάρι

Το ειδικό φορτηγό με το οποίο πραγματοποιείται η χωριστή διαλογή 8 ανακυκλώσιμων υλικών στάθμευσε την Πέμπτη 15 Ιουλίου πρώτα στην Πλατεία Δημαρχείου, στη συνέχεια στην Πλατεία Ελευθερίας στο Δάσος και η διαδρομή του ολοκληρώθηκε με τη λαϊκή αγορά στη συμβολή των οδών Ταϋγέτου και Πλάτωνος.
Το Κινητό Πράσινο Σημείο αποτελεί μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των κατοίκων για την ανακύκλωση που υλοποιεί ο Δήμος Χαϊδαρίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ. Θα λειτουργεί τρεις φορές την εβδομάδα σε πολυσύχναστους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου, συλλέγοντας ξεχωριστά τα εξής υλικά: Χαρτί, γυαλί, ηλεκτρικό εξοπλισμό, ρούχα – υφάσματα, μεταλλικά αντικείμενα, αλουμίνιο, έλαια και λίπη, πλαστικά.
Οι κάτοικοι παραδίδουν τα διαχωρισμένα υλικά τους και συλλέγουν πόντους βάσει του βάρους των υλικών που ανακυκλώνουν και ζυγίζονται επί τόπου. Η εγγραφή στο πρόγραμμα επιβράβευσης γίνεται στο Κινητό Πράσινο Σημείο ή μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα. Αναλυτικές οδηγίες για την εγγραφή στο πρόγραμμα επιβράβευσης δίνονται και στον ιστότοπο του προγράμματος www.thegreencity.gr
Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός συμμετείχε στη δράση ανακύκλωσης στην Πλατεία Δημαρχείου και δήλωσε σχετικά: « Η ανακύκλωση με διαλογή των υλικών στην πηγή έχει καθοριστική συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος και για αυτό είναι καθήκον όλων μας να συμμετέχουμε σ’ αυτήν. Το Χαϊδάρι μπορεί να ξεχωρίσει και στην ανακύκλωση, να γίνει και με αυτό τον πολύ ουσιαστικό τρόπο μια Πράσινη Πόλη. Πιστεύω ότι είναι κάτι που το οφείλουμε στις επόμενες γενιές, να τους παραδώσουμε ένα πιο προστατευμένο περιβάλλον».
Τα σημεία της πόλης στα οποία θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα το Κινητό Πράσινο Σημείο θα ανακοινωθούν από τον Δήμο Χαϊδαρίου την προσεχή εβδομάδα.
-
Ειδήσεις4 έτη πριν
Κλειστά αύριο σχολεία της Αττικής. Όσο περνάει η ώρα η λίστα μεγαλώνει… Συνεχής ενημέρωση
-
Αγίας Βαρβάρας3 έτη πριν
Ποια σχολεία θα ανοίξουν αργότερα αύριο (25/11) λόγω κακοκαιρίας
-
Ειδήσεις3 έτη πριν
Δήμος Νέας Ιωνίας: Μάχη για την 2η θέση
-
Ειδήσεις3 έτη πριν
“Κλείδωσε” η πρώτη θέση στο Ηράκλειο Αττικής
-
Κεντρικό Θέμα3 έτη πριν
Εκλογές 2019: Αποτελέσματα Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας
-
Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης4 έτη πριν
Ανακοίνωση συνεργασίας του Δημάρχου Κηφισιάς κ. Γιώργου Θωμάκου με την τ. Αντιδήμαρχο Κηφισιάς κα Νίνα- Ασπασία Βλάχου
-
Αμαρουσίου4 έτη πριν
11 υποψήφιοι ανακοινώθηκαν από τον Γιώργο Καραμέρο και το # Ενωμένο Μαρούσι
-
Αμαρουσίου4 έτη πριν
Οικονομική ενίσχυση από τον Δήμο Αμαρουσίου στους πληγέντες από τις πλημμύρες της 26ης Ιουλίου 2018