Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κινητού Πράσινου Σημείου στο Χαϊδάρι

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ειδικό φορτηγό με το οποίο πραγματοποιείται η χωριστή διαλογή 8 ανακυκλώσιμων υλικών στάθμευσε την Πέμπτη 15 Ιουλίου πρώτα στην Πλατεία Δημαρχείου, στη συνέχεια στην Πλατεία Ελευθερίας στο Δάσος και η διαδρομή του ολοκληρώθηκε με τη λαϊκή αγορά στη συμβολή των οδών Ταϋγέτου και Πλάτωνος.

Το Κινητό Πράσινο Σημείο αποτελεί μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των κατοίκων για την ανακύκλωση  που υλοποιεί ο  Δήμος Χαϊδαρίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ. Θα λειτουργεί τρεις φορές την εβδομάδα σε πολυσύχναστους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου, συλλέγοντας ξεχωριστά τα εξής υλικά: Χαρτί, γυαλί, ηλεκτρικό εξοπλισμό,  ρούχα – υφάσματα, μεταλλικά αντικείμενα, αλουμίνιο, έλαια και λίπη, πλαστικά.

Οι κάτοικοι παραδίδουν τα διαχωρισμένα υλικά τους  και συλλέγουν πόντους βάσει του βάρους των υλικών που ανακυκλώνουν και ζυγίζονται επί τόπου. Η εγγραφή στο πρόγραμμα επιβράβευσης γίνεται στο Κινητό Πράσινο Σημείο ή μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα. Αναλυτικές οδηγίες για την εγγραφή στο πρόγραμμα επιβράβευσης δίνονται  και στον ιστότοπο του προγράμματος www.thegreencity.gr

Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός συμμετείχε στη δράση ανακύκλωσης στην Πλατεία Δημαρχείου και δήλωσε σχετικά: « Η ανακύκλωση με διαλογή των υλικών στην πηγή έχει καθοριστική συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος και για αυτό είναι καθήκον όλων μας να συμμετέχουμε σ’ αυτήν. Το Χαϊδάρι μπορεί να ξεχωρίσει και στην ανακύκλωση,  να γίνει και με αυτό τον πολύ ουσιαστικό τρόπο μια Πράσινη Πόλη. Πιστεύω ότι  είναι κάτι που το οφείλουμε στις επόμενες γενιές, να τους παραδώσουμε ένα πιο προστατευμένο περιβάλλον».

Τα σημεία της πόλης στα οποία θα λειτουργήσει  το επόμενο διάστημα το Κινητό Πράσινο Σημείο θα ανακοινωθούν από τον Δήμο Χαϊδαρίου την προσεχή εβδομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ