Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Εγκρίθηκε η αποκατάσταση ζημιών για τις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές σε Σαρωνικό και Λαυρεωτική

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 23ης Σεπτεμβρίου έγιναν δεκτά τα αιτήματα των Δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής για αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές της 9ης Σεπτεμβρίου.

Με εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νίκου Πέππα, ικανοποιούνται τα εξής αιτήματα:

Για τον Δήμο Σαρωνικού:

1. Ένταξη οδοποιίας, καθώς πολλοί δρόμοι βρίσκονται εντός της περιοχής που έχει πληγεί, προϋπολογισμού 4.000.000 €
2. Επισκευή του γηπέδου της Αναβύσσου που καταστράφηκε από τη φωτιά με αλλαγή του χλοοτάπητα, αλλαγή των πυλώνων φωτισμού, περίφραξη κ.λ.π. προϋπολογισμού 400.000 €
3. Προμήθεια container για τη μεταφορά των καμένων υπολειμμάτων, προϋπολογισμού 150.000€

Για τον Δήμο Λαυρεωτικής:

1.Ένταξη οδοποιίας στην περιοχή που έχει πληγεί από την πυρκαγιά, προϋπολογισμού 1.500.000€
2.Προμήθεια container για τη μεταφορά των καμένων υπολειμμάτων, προϋπολογισμού 150.000€

Σε κοινή δήλωσή τους οι Δήμαρχοι Δημήτρης Λουκάς και Πέτρος Φιλίππου τόνισαν: “Eυχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά μας και κατανόησε πλήρως τα αιτήματά μας. Ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νίκο Πέππα, ο οποίος έκανε και την εισήγηση, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινό, καθώς και όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο που στηρίζουν έμπρακτα τις πληγείσες περιοχές. Σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο, που για τους δήμους μας και τους δημότες μας έγινε ακόμη πιο δυσχερής μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η φωτιά, η καλή συνεργασία με την Περιφέρεια αποτελεί σημαντικό παράγοντα αποκατάστασης των ζημιών και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των προβλημάτων. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε για την άμεση υλοποίηση των έργων ώστε οι πληγείσες περιοχές να αποκατασταθούν γρήγορα και οι κάτοικοι να περάσουν στην επόμενη ημέρα”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ