Τα οφέλη του οδοφωτισμού στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού

0

Ένα περίπου έτος συμπληρώθηκε από την εγκατάσταση του νέου δικτύου οδοφωτισμού στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για την μεγαλύτερη αντικατάσταση – αναβάθμιση του δικτύου οδοφωτισμού της πόλης εδώ και δεκαετίες, καθώς εγκαταστάθηκαν 5.372 νέα φωτιστικά σώματα.
Ο νέος φωτισμός συμβάλει στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας, αλλά και της εν γένει ασφαλούς κυκλοφορίας των πολιτών μέσα στη πόλη. Επιπλέον, αποτελεί το 1ο έργο Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ) στην Ελλάδα με πιο θερμή επιλογή θερμοκρασίας χρώματος (3.000 Κ) στα φωτιστικά, με στόχο την δημιουργία πιο φιλικών συνθηκών κυκλοφορίας και την αποφυγή του φαινομένου της φωτορύπανσης.
Τα αποτελέσματα από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του:
  • Η συνολική ενεργειακή κατανάλωση του Δήμου με τη λειτουργία του παλαιού δικτύου (έτος βάσης 2016) ανερχόταν σε 6,141 εκατομμύρια kWh.
  • Με τα πρώτα δείγματα λειτουργίας του νέου δικτύου, η ετήσια κατανάλωση μειώνεται σε περίπου 1,010 εκατομμύρια kWh, δηλαδή το ετήσιο ενεργειακό όφελος ανέρχεται σε 5,131 εκατομμύρια kWh.
  • Η εξοικονόμηση ενέργειας υπερβαίνει το 80%, με σαφή οικονομικά αλλά και περιβαλλοντικά οφέλη.
  • Βάσει των δεδομένων που έχουν καταγραφεί από την έναρξη λειτουργίας του νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, η μείωση στην εκπομπή ρύπων CO2 (kg/έτος) θα κυμανθεί άνω των 5.800.000,00 kg, με αποτέλεσμα ο Δήμος μας στο τέλος του πρώτου έτους λειτουργίας να έχει έναν από τους υψηλότερους μέσους όρους μείωσης ρύπων / κάτοικο. Ένα σημαντικό στοιχείο για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας, για την προάσπιση του μικροκλίματος και του φυσικού περιβάλλοντος της πόλης μας.
  • Παράλληλα, ο Δήμος θα καρπωθεί και αντίστοιχα οικονομικά οφέλη, έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει τη συντήρηση και ορθή λειτουργία του νέου δικτύου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης που υλοποιείται από το Δήμο, καθίσταται δυνατή και η απορρόφηση της αναμενόμενης αύξησης στην τιμή της kwh.
 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.