Ελάτε στην παρέα μας

Παλλήνης

Στα Εκπαιδευτήρια της Ελληνογερμανικής Αγωγής η Δράση «back to school» του Προγράμματος Επιβράβευσης Ανακύκλωσης «The Green City» 

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζεται η δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης «back to school» με αντικείμενο την ανακύκλωση στα σχολεία της Ανατολικής Αττικής, με την παρουσίαση σήμερα του προγράμματος ανακύκλωσης «The Green City» της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ στα Εκπαιδευτήρια της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη.

Τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινό υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις του Σχολείου ο Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Σταύρος Σάββας και η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Αγάπη Βαβουράκη, καθώς το πρόγραμμα παρουσιάστηκε αρχικά στα παιδιά του Δημοτικού. Στη συνέχεια, και κατά τη διάρκεια της μέρας, στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν και τα υπόλοιπα παιδιά και των άλλων εκπαιδευτικών βαθμίδων του Σχολείου –  Νηπιαγωγείου, Γυμνασίου και Λυκείου – στο σύνολό τους περίπου 1900 παιδιά.

Το Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης «The Green City» διενεργείται, από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ και στοχεύει στο να μάθει στα παιδιά τα σωστά βήματα της ανακύκλωσης μέσα από το παιχνίδι και την επιβράβευση: Αρχικά πρέπει να ξεχωρίσουν τα σκουπίδια τους και να συλλέξουν τα ανακυκλώσιμα υλικά, πάντα σε συνεργασία με τον κηδεμόνα τους, στη συνέχεια πρέπει να τα φέρουν στο κινητό πράσινο σημείο, το βαν του The Green City, το οποίο βρίσκεται σε επιλεγμένα σημεία στο χάρτη μέσω εφαρμογής στο κινητό, ενώ το παιχνίδι ολοκληρώνεται με την επιβράβευση για κάθε υλικό που ανακυκλώνεται.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός χαιρετίζοντας τα παιδιά, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι η ανακύκλωση είναι αναγκαία για την προστασία του περιβάλλοντος και  εξήρε τη σημασία του προγράμματος, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν μέσα από το παιχνίδι ποια είναι τα υλικά που ανακυκλώνονται, να εξοικειωθούν με το διαχωρισμό τους σε κατηγορίες, να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν αυτή την ωφέλιμη συνήθεια για την προστασία του πλανήτη μας.

Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα «The Green City» ακολουθείστε το σύνδεσμο: https://www.thegreencity.gr/

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ