Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Το CLIMATHON έρχεται 18 και 19 Νοεμβρίου στην Αγία Παρασκευή

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, το ΕΚ ΑΘΗΝΑ και το EIT Climate-KIC Greece Hub διοργανώνουν, την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022, το CLIMATHON AGIA PARASKEVI.

Το Climathon είναι ένα 24ωρο ideathon που επιδιώκει να προσελκύσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινότητα και αφορούν την κλιματική κρίση και αλλαγή. Ένας από τους βασικούς στόχους, μεταξύ άλλων, είναι να εντοπίσει βιώσιμες και καινοτόμες λύσεις με θετικό αντίκτυπο για το κλίμα.

Το Climathon αποτελεί μία από τις πρωτοβουλίες του ΕΙΤ Climate-KIC (Κοινότητα Γνώσης και Καινοτομίας για το κλίμα), η οποία υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ). Επιδίωξη του Climathon είναι η ενίσχυση των ενεργειών των δήμων και των πολιτών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Μέχρι σήμερα, το Climathon έχει καταφέρει να ενώσει 200 μεγάλες πόλεις, σε 65 χώρες και στις 6 ηπείρους, υποστηρίζοντας καινοτόμες δράσεις στο πλαίσιο του αστικού περιβάλλοντος και φιλοξενώντας πάνω από 9.000 συμμετέχοντες! Στην Ελλάδα το Climathon έχει διοργανωθεί σε 14 πόλεις (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Θήβα, Κέρκυρα, Ηράκλειο και Μυτιλήνη).

Στην καρδιά της πρωτοβουλίας βρίσκονται οι διοργανωτές του Climathon σε κάθε πόλη, οι οποίοι υποστηρίζουν και προωθούν το κίνημα σε όλο τον κόσμο. Δήμοι, επιχειρήσεις, σχολεία και πανεπιστήμια, ειδικοί και μη, νέοι και γονείς καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτό το ταξίδι συνδημιουργίας νέων λύσεων.

Το Climathon στην Αγία Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Νοεμβρίου 2022 στο Αμερικανικό Κολλέγιο Eλλάδος από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, τον Δήμο Αγίας Παρασκευής και το ΕΚ ΑΘΗΝΑ, που διευθύνει το EIT Climate-KIC Hub Greece σε συνεργασία με το Κέντρο Αριστείας για τη Bιωσιμότητα, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, Γραφείο Public Affairs, Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε καινοτόμες ιδέες και δράσεις για το κλίμα επιδιώκοντας μηδενικές εκπομπές άνθρακα σε παγκόσμια κλίμακα. Ως εκ τούτου, φιλοδοξούμε να συνεισφέρουμε στην εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για τις πραγματικές κλιματικές προκλήσεις.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.

Παρακαλείστε να έχετε μαζί το προσωπικό σας υπολογιστή.

Η εγγραφή είναι υποχρεωτική εδώ.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ