Ελάτε στην παρέα μας

Νίκαιας - Άγιου Ιωάννη Ρέντη

 «Γωνιές ανακύκλωσης» στα σχολεία του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη

Δημοσιεύθηκε

στις

«Γωνιές ανακύκλωσης» έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη με στόχο την οικολογική ευαισθητοποίηση των μαθητών. Πρόκειται για ειδικές κατασκευές οι οποίες περιλαμβάνουν τέσσερις θέσεις κάδων 240lt όπου ανακυκλώνεται χαρτί, αλουμίνιο, μέταλλο, μικρές ηλεκτρονικές συσκευές και στο πάνω μέρος έχουν ένα μικρό κήπο. Οι «γωνιές ανακύκλωσης» είναι κατασκευασμένες από μέταλλο και μπετόν για να αντέχουν φθορές, κλοπές , καιρικά φαινόμενα.

Τις επόμενες μέρες στα δέκα δημοτικά σχολεία Νίκαιας –Αγ.Ι. Ρέντη που έχουν τοποθετηθεί οι «γωνιές ανακύκλωσης», η Διεύθυνση Καθαριότητας θα μοιράσει έντυπο ενημερωτικό υλικό για την ανακύκλωση και σε συνεργασία  με τους συλλόγους  γονέων και κηδεμόνων θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση αυτών των γωνιών.

Στον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί σε όλα τα σχολεία της πόλης προκειμένου να αποκτήσουν τις δικές τους γωνιές ανακύκλωσης. Αυτές τις μέρες δίπλα στις γωνιές  θα τοποθετηθεί και ένας μικρός μπλε κάδος για συγκέντρωση καπακιών τα οποία θα ανταλλάσσονται με αναπηρικά αμαξίδια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ