Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Δύναμη Πολιτών: Ψήφισμα αλληλεγγύης στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας έδειξε ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ στο χθεσινό (26/09/22) Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας/Ν.Χαλκηδόνας, καταθέτοντας το παρακάτω ψήφισμα, το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα.

Το ψήφισμα αναφέρει:

“Ένα γεγονός άσκησης απειλών και βίας κατά νεαρής συμπολίτισσάς μας που είδε το φως της δημοσιότητας μετά από επώνυμη καταγγελία της δικηγόρου της, μας δημιουργεί ανησυχία για τον τρόπο που διαχειρίζονται τέτοια περιστατικά οι αρμόδιες αρχές. Με τα κρούσματα των γυναικοκτονιών να πολλαπλασιάζονται στη χώρα μας και τις καταγγελίες για άσκηση έμφυλης βίας να είναι στην επικαιρότητα, θα περίμενε κανείς ότι οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές θα ήταν πιο ευαίσθητες στην υποδοχή και αντιμετώπιση των θυμάτων κακοποιητικών συμπεριφορών από τους συντρόφους τους, πρώην και νυν.

Το γεγονός της πολύωρης ταλαιπωρίας της καταγγέλλουσας γυναίκας στο Α.Τ. Νέας Φιλαδέλφειας και η μη άσκηση της αυτόφωρης διαδικασίας παρά της απειλές που αποδεδειγμένα δεχόταν κατά της ζωής της, όπως περιγράφονται στην καταγγελία της δικηγόρου της χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν απαντηθεί από τις αρμόδιες αρχές, υπογραμμίζουν το έλλειμμα που υπάρχει στο πλαίσιο προστασίας των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό θέτουμε τις ανησυχίες μας στα αρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης και ζητάμε να υπάρξουν ανάλογες οδηγίες προς όλα τα αστυνομικά τμήματα, ώστε να μπορούν οι γυναίκες – θύματα κακοποιητικών συμπεριφορών να αισθάνονται ασφαλείς όταν προσφεύγουν για προστασία και όχι να αντιμετωπίζονται περίπου ως «ένοχες».

Ζητάμε ως Δημοτικό Συμβούλιο να θεσμοθετηθούν όλα εκείνα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για να γίνει πράξη η ισότητα των δυο φύλλων, με νομική κατοχύρωση του όρου «γυναικοκτονία», με μέτρα στήριξης των μονογονεϊκών οικογενειών, με αυστηροποίηση των ποινών για την ενδοοικογενειακή βία, με ύπαρξη δομών υποστήριξης και αλληλεγγύης προς τα όλα τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών.

Ο Δήμος δηλώνει την έμπρακτη αλληλεγγύη του απέναντι στην νεαρή συμπολίτισσα, θέτοντας την Κοινωνική υπηρεσία του δήμου στη διάθεσή της.”

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ