Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Νέα Ιωνία: Παρέμβαση του Συλλόγου Γονέων για τα μέτρα προστασίας από την πανδημία στους παιδικούς σταθμούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφών και Νηπίων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Νέας Ιωνίας προέβη σε ανακοίνωση – παρέμβαση με την οποία αρκεί κριτική στη διαχείριση των μέτρων προστασίας από την πανδημία στους σταθμούς της πόλης.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

“Είναι πραγματικά εγκληματικό το γεγονός πως στους παιδικούς σταθμούς παιδιά και προσωπικό έχουν αφεθεί πλήρως στο έλεος της πανδημίας.

Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της διοίκησης του ΚΕΒΡΕΦΟ, της δημοτικής αρχής και συνολικά της κυβέρνησης για τους τεράστιους κινδύνους που διατρέχουν καθημερινά τα παιδιά, το προσωπικό και κατ’ επέκταση οι οικογένειες όλων μας.

Στην παντελή έλλειψη μέτρων, στην απουσία ενημερωμένου πρωτοκόλλου για τον τρόπο λειτουργίας των παιδικών σταθμών, τοποθετηθήκαμε ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων με ανακοίνωση μας στις 9/1/2022, στην οποία μεταξύ άλλων ζητούσαμε: ιχνηλάτηση και μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στους παιδικούς σταθμούς (σε παιδιά και προσωπικό) με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

Με το άνοιγμα των σταθμών (τη Δευτέρα 10/1/22) αναρτήθηκαν νέες οδηγίες από την παιδίατρο του ΚΕΒΡΕΦΟ, στις οποίες μεταξύ άλλων προβλεπόταν και ΣΩΣΤΑ όποιο παιδί επιστρέφει μετά από ασθένεια στον παιδικό σταθμό να έχει αρνητικό διαγνωστικό τεστ. Άμεσα, την επόμενη μέρα (Τρίτη 11/1/22), παρεμβήκαμε στη διοίκηση του ΚΕΒΡΕΦΟ και τους ενημερώσαμε πως αυτό που ζητάμε είναι η διοίκηση και η δημοτική αρχή να αναλάβουν την ευθύνη (το κόστος και τον τρόπο διεξαγωγής) αυτών των τεστ, που είναι απαράδεκτο να μετακυλίεται για μια ακόμη φορά στους γονείς. Στη συνάντηση αυτή επισημάναμε πως δεν υπάρχει καμία δημόσια δομή που να διενεργεί δωρεάν τεστ στα παιδιά αυτών των ηλικιών. Την επόμενη μέρα (Τετάρτη 13/1/22) ζητήσαμε συνάντηση με την ίδια τη δήμαρχο για να θέσουμε το πρόβλημα.

Η αντιμετώπιση όμως της δημοτικής αρχής ήταν να κρύβεται, να μην απαντάει στα δίκαια αιτήματά μας και ταυτόχρονα να διαδίδει ψέματα, για να φέρει αντιμέτωπους τους γονείς με τις παιδαγωγούς και την παιδίατρο. Ξεκαθαρίζουμε, λοιπόν, ξανά πως αυτό που ζητάμε σχετικά με τα τεστ είναι:

Iχνηλάτηση και μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στους παιδικούς σταθμούς (σε παιδιά και προσωπικό) με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

– Kάθε παιδί ή εργαζόμενος,-η που απουσιάζει λόγω ασθένειας, να επιστρέφει τη μέρα που προβλέπεται, με αρνητικό τεστ με ευθύνη της δημοτικής αρχής και της διοίκησης.

Ο δήμος της Νέας Ιωνίας έκλεισε το 2021 με ένα αποθεματικό στο ταμείο του εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Χρήματα που προέρχονται από τη φορολογία όλων μας. Είναι επιτακτική ανάγκη να δοθούν τώρα κάποια από αυτά τα χρήματα για να παρθούν μέτρα προστασίας και ασφαλούς λειτουργίας των παιδικών σταθμών.”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ