Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

“Άξιζε να υπάρξουμε για να συναντηθούμε!”

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση της Δημοτικής Παράταξης “Δύναμη Προοπτικής” την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 το απόγευμα στον Κινηματογράφο Αστέρα με θέμα το στίχο του ποιητή της Ρωμιοσύνης Γ. Ρίτσου “Άξιζε να υπάρξουμε για να συναντηθούμε!”.
Μπροστά σε ένα πυκνό ακροατήριο που κατέκλυσε τους εσωτερικούς αλλά και τους εξωτερικούς χώρους η επικεφαλής της Παράταξης κα Δέσποινα Θωμαΐδου παρουσίασε, το όραμά της για τον πολιτισμό στην πόλη της Νέας Ιωνίας τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Η αποψινή εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων της πολιτιστικής μνήμης και παρουσίας του τόπου μας που θα οργανώσει η Παράταξή μας με πρόδηλο στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού και της ιστορίας της πόλης μας. Έχουμε πει πολλές φορές ότι η παρουσία της Παράταξής μας συνδέεται με την ανιδιοτελή προσφορά σε κάθε τομέα της πολιτικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου. Το πρόσημο της ιστορικής μας πορείας είναι ανεξίτηλο εδώ και χιλιάδες χρόνια και αποτυπώνεται σήμερα στα μνημεία μας, στη γραπτή και προφορική μας παράδοση, στη θεατρική έκφραση και στη διαχρονικότητα της συλλογικής μνήμης.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές της αποψινής εκδήλωσης και ιδιαίτερα το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Γαβριήλ για την συμμετοχή του θεατρικού εργαστηρίου του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, τον Αρχιμανδρίτη π. Δανιήλ τον και υπεύθυνο αυτού και τη δασκάλα του 4ου Δημοτικού κα. Έφη Σπυράτου γιατί η εργασία των μαθητών της με τίτλο “Τα Αγάλματα μιλούν” μας ενέπνευσε. Είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια δημιουργικής έκφρασης. Να είσθε βέβαιοι γι αυτό. Ευχαριστώ όμως όλες και όλους εσάς που βρίσκεσθε εδώ αντιλαμβανόμενοι τη μεγάλη σημασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ιστορίας. Όπως έγραψε ένας σύγχρονος άνθρωπος των γραμμάτων δεν υπάρχουν λαοί χωρίς ιστορία. Αλλοίμονο όμως σε όσους την ξεχνούν”.
Με άρτιο τρόπο παρουσιάστηκαν παράμετροι της ιστορικής φυσιογνωμίας της πόλης της καρδιάς μας, της Νέας Ιωνίας, ενώ το θεατρικό εργαστήρι του Ι. Ναού του Αγίου Γεωργίου συγκίνησε με μοναδικό τρόπο το ακροατήριο.
Τη βραδιά τίμησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ συνοδευόμενος από πολλούς ιερείς και πλήθος εκπροσώπων Πολιτικών Κομμάτων και των τοπικών φορέων και Συλλόγων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ