Ελάτε στην παρέα μας

Μοσχάτου - Ταύρου

Ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ. Μοσχάτου-Ταύρου για τα έργα του Παραλιακού Μετώπου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου-Ταύρου ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα με θέμα τα έργα ανάπλασης της Παραλίας του Μοσχάτου, κατά την χθεσινή (17/6) συνεδρίασή του, ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου με την έναρξη της συνεδρίασης ενημέρωσε τους Δημοτικούς Συμβούλους για τις ενέργειές του σχετικά με τα έργα ανάπλασης του Παραλιακού Μετώπου Μοσχάτου.

Συγκεκριμένα, ενημέρωσε για τις επιστολές που απέστειλε στον Πρωθυπουργό της χώρας, στους Αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, στον Περιφερειάρχη Αττικής, αλλά και για τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, για την επιτάχυνση των έργων του Παραλιακού Μετώπου και τα αποτελέσματα αυτής.

Ύστερα από συζήτηση, το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου-Ταύρου ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει:

α) Η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, ένα έργο υπερτοπικής εμβέλειας για την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά, μετά από πολλά χρόνια αγώνων και διεκδικήσεων των Δημοτικών Αρχών του π. Δήμου Μοσχάτου και του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου και των πολιτών του Μοσχάτου και της Καλλιθέας έχει αρχίσει να υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής. Η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, δημοπράτησε την Α’ φάση του έργου που περιλαμβάνει έργα υποδομής τα οποία λύνουν πρόβλημα των χαμηλών περιοχών Μοσχάτου – Καλλιθέας – Νέου Φαλήρου και τα συνοδά έργα οδοποιίας, δικτύων κλπ. Η Α΄ φάση του έργου συνεχίστηκε από τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και βαίνει προς ολοκλήρωσή του. Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει έντονη ανησυχία για την καθυστέρηση δημοπράτησης των έργων της Β΄ φάσης.

β) Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση της σύσκεψης που έγινε την Πέμπτη 11/6/2020 στο Υπουργείο Εσωτερικών με πρωτοβουλία του Υπουργού κ.Τάκη Θεοδωρικάκου για την επιτάχυνση των έργων στο παραλιακό μέτωπο και για τις κατευθύνσεις που έδωσε τόσο για την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη δημοπράτηση της Β’ Φάσης του έργου, όσο και για τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών για την υλοποίηση του συνοδού αντιπλημμυρικού έργου, με την εκβάθυνση του Ιλισού.

γ) Η θέση του Δήμου μας παραμένει σταθερή για την υλοποίηση του έργου όπως έχει εγκριθεί από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου-Ταύρου.

δ) Ζητάμε:

1) Την άμεση δημοπράτηση των έργων Β΄ φάσης με βάση τις μελέτες και τον σχεδιασμό που υπάρχει ώστε να ολοκληρωθεί ένα έργο το οποίο διεκδικούμε δεκαετίες χωρίς καθυστερήσεις.

2) Τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα και ανοιχτού σε όλους τους χώρους του παραλιακού μετώπου.

3) Την απομάκρυνση των προϊόντων εκσκαφής τα οποία υπάρχουν στον χώρο.

4) Τη σύσταση κοινού φορέα  Διαχείρισης από Περιφέρεια – Δήμους – Κεντρική Διοίκηση.

5) Τη διαμόρφωση του χώρου, όπως αυτή έχει συμφωνηθεί, σύμφωνα με τα σχέδια τα οποία εγκρίθηκαν από τα Δημοτικά Συμβούλια και το Περιφερειακό Συμβούλιο.

6) Τη διατήρηση των υφιστάμενων χρήσεων γης και όρων δόμησης.

7) Την άμεση ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από την Περιφέρεια Αττικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ