Ελάτε στην παρέα μας

Μαραθώνα

Ο Δήμος Μαραθώνα κρατά “ζωντανό” το ιστορικό αρχείο του

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώθηκε η συνολική αρχειοθέτηση του δημοτολογίου του Δήμου Μαραθώνα, μια διαδικασία με την διαφυλάσσεται το ιστορικό αρχείο του Δήμου.

Για τη διαδικασία αυτή εργάστηκαν η Διεύθυνση Προσωπικού σε συνεργασία με την προσωπική επίβλεψη και καθοδήγηση του Προϊσταμένου του τμήματος Δημοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείου κ. Δημητρίου Κλεφτάκη.

Μια από τις πιο βασικές ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν είναι η βιβλιοδεσία όλων των Μητρώων Αρρένων όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου σε δερματόδετους τόμους.

Τα μητρώα αυτά χρονολογούνται από το 1823 για το Γραμματικό, από το 1839 για την Δημοτική Ενότητα Μαραθώνος, από το 1840 για το Βαρνάβα και από το 1862 για τη Νέα Μάκρη, μέχρι και σήμερα.

Ανάμεσα στους καταγεγραμμένους κατοίκους του Μητρώου Αρρένων βρίσκονται και τα ονόματα του προπάππου αλλά και του παππού του Δημάρχου Μαραθώνα κ. Στέργιου Τσίρκα: Τσίρκας Κωνσταντίνος του Γεωργίου , γεννηθείς το 1849 και Τσίρκας Στέργιος του Κωνσταντινου γεννηθείς το 1883.

Επιπλέον δημιουργήθηκε ένας μεγάλος χώρος αρχειοθέτησης εξοπλισμένος με σύγχρονες, συρόμενες μεταλλικές αρχειοθήκες όπου οι δερματόδετοι τόμοι φυλάσσονται τώρα με ασφάλεια και τάξη και έτσι η αναζήτηση στοιχείων και πληροφοριών είναι πια ευκολότερη.

Ακόμη, υπάρχει μέριμνα και για το απώτερο μέλλον με επιπλέον χώρο στις βιβλιοθήκες, προκειμένου να συμπεριληφθούν και τα επόμενα στοιχεία που κάθε δεκαετία θα συμπληρώνουν το ιστορικό αυτό αρχείο.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ