Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σε δημοπράτηση το έργο αποχετευτικού δικτύου του Δήμου Μαραθώνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε τροχιά υλοποίησης μπήκε το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο του Δήμου Μαραθώνα που αφορά τη δημοπράτηση της κατασκευής του Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων στους οικισμούς. 

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο αναμένεται να λύσει πολλά προβλήματα που ταλαιπωρούν εδώ και πολλές δεκαετίες τους κατοίκους του Δήμου Μαραθώνα, και επιπλέον φέρει σοβαρότατες επιπτώσεις στο περιβάλλον, τη δημόσια υγεία αλλά και την ποιότητα ζωής.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου της δημοπράτησης, ανέρχεται στα 72.850.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής .

Το σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο πρότυπων εγκαταστάσεων, θα αποτελείται από αγωγούς αποχέτευσης 185 χιλιομέτρων στη Νέα Μάκρη, οι οποίοι θα συμπεριλαμβάνουν και το τμήμα του Νέου Βουτζά που ανήκει στο Μαραθώνα, το Ζούμπερι, την Αγία Μαρίνα, τον οικισμό του Μαραθώνα  και τον Άγιο Παντελεήμονα, ενώ στο μεγάλο αυτό έργο θα προστεθεί και η κατασκευή 7.000 συνδέσεων των ακινήτων με το υπό κατασκευή αποχετευτικό δίκτυο.

Η καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού δημοπράτησης είναι η 22η Μαρτίου του 2021, ενώ ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου, είναι τα επόμενα 5 χρόνια.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ