Ελάτε στην παρέα μας

Μάνδρας - Ειδυλλίας

Μάνδρα-Ειδυλλία: Τα αντιπλημμυρικά έργα στο επίκεντρο της συνάντησης Πατούλη – Στάθη

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με Δημάρχους της Αττικής πραγματοποίησε σύσκεψη εργασίας με τον Δήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας Χ. Στάθη.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μάνδρας-Ειδυλλίας Σ. Αργυρίου και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.

Κατά τη συζήτηση ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης το οποίο, όπως τόνισε, του δημιουργεί αρκετά λειτουργικά προβλήματα. Παράλληλα υπογράμμισε τη σημασία έγκαιρης ολοκλήρωσης των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων σε μία περιοχή που έχει δοκιμαστεί σε αυτό το ζήτημα και εστίασε στην ανάγκη παρέμβασης στον παραλιακό δρόμο που συνδέει το Αλεποχώρι με την Ψάθα, όπου υπάρχει σοβαρός κίνδυνος κατολισθήσεων.

Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τον κ. Στάθη πως τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή είναι προτεραιότητα και σ΄αυτό το πλαίσιο έχει δώσει σαφείς εντολές στις υπηρεσίες της Περιφέρειας για επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.

Ειδικότερα όπως επισημάνθηκε εκτελούνται με γοργούς ρυθμούς τα κρίσιμα έργα εκτροπής των χείμαρρων Σαρανταπόταμου και Αγίας Αικατερίνης που θα θωρακίσουν την περιοχή, ενώ υπογραμμίστηκε πως η νευραλγικής σημασίας μελέτη οριοθέτησης ρεμάτων δημοπρατήθηκε και αυτή τη στιγμή αναμένεται η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Παράλληλα η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί παρεμβάσεις σε οδικούς άξονες στην περιοχή. Σχετικά με τα προβλήματα στον παραλιακό δρόμο Αλεποχωρίου-Ψάθας, ο κ. Πατούλης αναγνώρισε τη σοβαρότητα του προβλήματος και έδωσε οδηγίες στα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών να σπεύσουν το συντομότερο επιτόπου προκειμένου να κάνουν αυτοψία και να εξεταστούν οι τρόποι παρέμβασης, που θα διασφαλίζουν την προστασία των οδηγών που διέρχονται από το δρόμο.

«Επιταχύνουμε τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων της Αττικής, με στόχο την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών που είναι προτεραιότητά μας. Ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας είναι στο επίκεντρο της προσοχής μας και σε αυτό το πλαίσιο θα εστιάσουμε στις παρεμβάσεις που απαιτούνται, ενώ οι διαδικασίες θα είναι υπό τη συνεχή παρακολούθησή μου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ