Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Προχωρούν οι διαδικασίες για την ανέγερση του ΚΑΠΗ Κάτω Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης η σύναψη και οι όροι του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης για κατασκευή του ΚΑΠΗ Κάτω Πεύκης» συνολικού προϋπολογισμού 782.000ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Είχε προηγηθεί η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, που θα χρηματοδοτήσει το έργο, ενώ το επόμενο βήμα είναι ο έλεγχος νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Για την κατασκευή του νέου ΚΑΠΗ το Υπουργείο Εργασίας έχει παραχωρήσει στον Δήμο ακίνητο ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, στην Κάτω Πεύκη, ενώ με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η κατασκευή έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας. Το κτίριο είναι συνολικού εμβαδού 400 τετραγωνικών μέτρων και αναμένεται να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της Τρίτης Ηλικίας της περιοχής.

 

 

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Η ανέγερση του ΚΑΠΗ στην Κάτω Πεύκη που αποτελεί δέσμευσή μας και πάγιο αίτημα των πολιτών προχωρά. Είναι ένα μεγάλο έργο για την Τρίτη Ηλικία και γενικότερα για τον Δήμο μας. Μετά την παραχώρηση του οικοπέδου από τον Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, τον οποίον ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά, εξελίσσεται κανονικά η διαδικασία από εμάς και την Περιφέρεια Αττικής, που χρηματοδοτεί την κατασκευή. Η μεταξύ μας προγραμματική σύμβαση έχει εγκριθεί από τις Οικονομικές Επιτροπές Περιφέρειας και Δήμου, ενώ μετά τον έλεγχο νομιμότητας της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα εκκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία. Με μεθοδικότητα και προγραμματισμό προχωράμε στην ολοκλήρωση ενός μεγάλου έργου, που απαιτούσε συνεργασία Κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δήμου για να υλοποιηθεί. Στην παραπληροφόρηση και στην ισοπέδωση απαντάμε με έργα!»

 

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ