Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη: Ανοικτή συζήτηση για την παιδεία με την Ένωση Γονέων Λυκόβρυσης – Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τις θέσεις του Συνδυασμού «Ενωμένοι» για την παιδεία και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων του Δήμου, παρουσίασε η υποψήφια Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, απαντώντας, συγχρόνως, σε κρίσιμα ερωτήματα στη συζήτηση με θέμα την παιδεία, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων Πεύκης – Λυκόβρυσης και με τη συμμετοχή όλων των υποψήφιων Δημάρχων.

 

Η υποψήφια Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, συνεχάρη την Ένωση Γονέων Λυκόβρυσης – Πεύκης για την πρωτοβουλία και τοποθετήθηκε σε βάθος όσον αφορά στα ζητήματα που ετέθησαν προς συζήτηση, με επίκεντρο τις σχολικές υποδομές, τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, το «άνοιγμα» του σχολείου στην κοινωνία, ζητήματα που σχετίζονται με την ομαλή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

 

Συνοψίζοντας τις τοποθετήσεις της η υποψήφια Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, ανέφερε: «Στις προτεραιότητές μας είναι να στηρίξουμε στην πράξη το εκπαιδευτικό έργο στα σχολεία μας, αναβαθμίζοντας την υποστήριξη της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, την επικοινωνία και τη συνεργασία με τη σχολική κοινότητα. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά μας σύγχρονα, λειτουργικά, ασφαλή σχολεία που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών και στις προκλήσεις των καιρών παρέχοντας τα απαραίτητα κίνητρα για την ολιστική ανάπτυξη τους. Προχωρούμε σε καινοτόμες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες, στηρίζουμε τη δημιουργική απασχόληση με σύγχρονα προγράμματα. Αναβαθμίζουμε θεσμούς που έχουν εντυπωθεί στη συνείδηση των παιδιών και της νέας γενιάς. Ενθαρρύνουμε και ενδυναμώνουμε τις δομές μαθησιακής υποστήριξης για άτομα με αναπηρία ή άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για την ισότιμη πρόσβαση και συμπερίληψη στην εκπαίδευση. Το πρόγραμμά μας είναι ξεκάθαρο, μελετημένο και κοστολογημένο. Όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην παιδεία και στη νέα γενιά αποτελούν για εμάς προτεραιότητα και σε συνδυασμό με τα μεγάλα εμβληματικά έργα που έχουμε παρουσιάσει σε ψηφιακή απεικόνιση, δεσμευόμαστε ο Δήμος μας να αλλάξει φυσιογνωμία και να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων. Καλώ τους συμπολίτες μου όπως, ως εκπαιδευτικός, μου εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους, να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη γυναικεία εκπροσώπηση για τη διεκδίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για αξιοπρεπή παιδεία και τη νέα γενιά μπροστά».

 

 

Οι θέσεις του Συνδυασμού «Ενωμένοι» για την παιδεία:

 

 • Θεσμοθέτηση της λειτουργίας Δημοτικού Παρατηρητηρίου, και σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές, άμεση επέμβαση σε θέματα συντήρησης, επισκευής και κάλυψης των λειτουργικών αναγκών στα σχολεία του Δήμου.
 • Πραγματοποίηση εργασιών συντήρησης σε όλες τις σχολικές εγκαταστάσεις και στους αύλειους χώρους τους.
 • Ενεργειακή αναβάθμιση του συνόλου των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.
 • Προώθηση ενεργειών για εγκατάσταση αντικεραυνικής προστασίας και λήψη μέτρων πυροπροστασίας σε όλα τα σχολεία με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», προϋπολογισμού 75.000 €.
 • Θεσμοθέτηση τακτικής συνεργασίας με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.
 • Λειτουργία Σχολής Γονέων.
 • Κατασκευή νέου νηπιαγωγείου στην Πεύκη στο Ο.Τ 60 στη θέση του 6ου Νηπιαγωγείου Πεύκης. Τις μελέτες, προϋπολογισμού 153.360,27 €. ήδη εκπονεί η ΚΤΥΠ ΑΕ. Η χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου, προϋπολογισμού περί τα 1.300.000 €, είναι, επίσης, εξασφαλισμένη από το ΠΕΠ «Αττική» 2021-2027.
 • Αναβάθμιση λειτουργίας Φεστιβάλ Παιδιού.
 • Δημιουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) – STEM και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης για ΑμεΑ.
 • Συνεργασία με δομές και σχολεία όπως το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κωφών και Βαρήκοων Λυκόβρυσης – Πεύκης για κοινές δράσεις για τα παιδιά ειδικής αγωγής.
 • Συνεργασίες με ιδιωτικά φροντιστήρια του Δήμου εξασφαλίζοντας την ισότιμη πρόσβαση στη γνώση για τους οικονομικά αδύναμους μαθητές (Κοινωνικό φροντιστήριο).
 • Παροχή δωρεάν σχολικών γευμάτων στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
 • Διασύνδεση των σχολείων με ευρωπαϊκούς, διεθνείς και εθνικούς φορείς σε θέματα παιδείας, πολιτισμού και βιώσιμης ανάπτυξης (Erasmus, UNESCO, SDG 17 Greece).
 • Προγράμματα στήριξης των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ