Ελάτε στην παρέα μας

Καισαριανής

Πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης για την Πολιτική Προστασία στο Δήμο Καισαριανής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας, Τουρισμού & Οικολογίας, Μάνος Κιτσέλλης, παραβρέθηκε σε συνέδριο που διοργάνωσε το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος με συμμετοχή φορέων από την Ελλάδα, τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, την Ισπανία και το Βέλγιο και θέμα την ενίσχυση της Κεντρικής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Στο Συνέδριο, που διενεργήθηκε στην Καβάλα παρουσιάστηκε το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SETOFF.

Το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Erasmus +, έχει τίτλο:

«Έξυπνο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Κτάρτισης για Υπαλλήλους Κεντρικής & Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Αγκαλιάστε την Ευπάθεια ως τη Μεγαλύτερη Δύναμη / Καινοτόμα Εργαλεία Διαχείρισης Κινδύνου».

Πρόκειται για μία σύμπραξη των τεσσάρων χωρών, η οποία στοχεύει στη βελτίωση της ετοιμότητας και της επαγγελματικής ασφάλειας Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας έναντι μελλοντικών κρίσεων και εκτάκτων αναγκών.

Το SETOFF έχει αναπτύξει ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών ηλεκτρονικής κατάστισης, βασισμένο σε ένα ήδη υλοποιημένο μοντέλο προσομείωσης, το οποίο έχει εμπλουτιστεί από μία ολοκληρωμένη ανάλυση αναγκών και τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προωρίζεται για εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας αλλά και για προσωπικό ασφαλείας του ιδιωτικού τομέα.

Περιλαμβάνει:

  • Εισαγωγή στον κίνδυνο
  • Διαδικασία διαχείρισης κινδύνου
  • Αντίληψη κινδύνου
  • Επικοινωνία κινδύνου
  • Πρώτες βοήθειες
  • Καιρικά φαινόμενα: πλημμύρες, πυρκαγιές (αστικές & δασικές), σεισμοί, ηφαιστιακές εκρήξεις, βιομηχανικά ατυχήματα, επιδημίες, ζητήματα ασφάλειας, υγεία και ασφάλεια εργαζομένων πρώτης γραμμής

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ