Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Δ.Σ. Ηρακλείου: Νέο κεφάλαιο στο ζήτημα επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης

Δημοσιεύθηκε

στις

Προβληματισμούς επιφέρει το ενδεχόμενο μη υπογειοποίησης της Λεωφόρου εντός των ορίων του Δήμου

Ποικίλα ζητήματα μεταξύ των οποίων και το έργο επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής που έλαβε χώρα το απόγευμα της 18ης Νοεμβρίου.

Πρώτος απ’ όλους ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Νίκος Μπάμπαλος κάνοντας μια σύντομη παρουσίαση των πρωτοβουλιών του Δήμου όσον αφορά τις συνέπειες της πανδημίας, τα ανταποδοτικά τέλη κ.λπ., έκανε ιδιαίτερη μνεία στο θέμα της Λεωφ. Κύμης: “Εμείς στο Ηράκλειο έχουμε επίσης ένα ενδιαφέρον μεγάλο, γιατί η αρχική μελέτη και η σημερινή, προβλέπει ότι η Λεωφόρος Κύμης από τη σύνδεσή της με την οδό Πλαπούτα, τα πρώτα 250-280 μέτρα θα είναι ανοιχτή και μετά μπαίνει σε τούνελ, υπογειοποιείται. Είχα ενημερώσει τότε και τους άλλους Δημάρχους, όσο και τον Υπουργό και το Γενικό Γραμματέα, ότι εμείς στο Ηράκλειο θέλουμε τα σκεπαστούν τα μέτρα αυτά για να μπορέσει να γίνει τούνελ.”

Γ. Παπαδημητρίου: “Να μη δημιουργηθεί τέταρτο έργο που θα δημιουργεί τομή στο Ηράκλειο”

Η απάντηση της αντιπολίτευσης πάνω στο θέμα ήρθε πρώτα από τον επικαφελής του “Ηράκελιο Μαζί”, Γ. Παπαδημητρίου ο οποίος στάθηκε στην ανάγκη να μην “χωριστεί” περαιτέρω η πόλη, ενώ δεν δίστασε να ασκήσει κριτική στη δημοτική αρχή για ελλιπή ενημέρωση σχετικά με το θέμα της υπογειοποίησης: “Ελπίζω να μη φτιαχτεί ένα τέταρτο έργο που θα δημιουργεί τομή στο Ηράκλειο. Το Ηράκλειο όπως ξέρετε είναι τριχοτομημένο. Έχουμε 2 εξόδους διά της Αττικής οδού, έχουμε τις γραμμές του τρένου, να δούμε πως θα γίνει και η Λεωφ. Κύμης. […]. Δηλαδή 8 μήνες δεν γνωρίζατε ότι η διάνοιξη της Λεωφ. Κύμης θα είναι ανοιχτή για το Δήμο μας; Και μας λέτε ότι μετά από 8 μήνες θα φέρετε θέμα στο Δ.Σ. για να πάρετε τη γνώμη μας; Θα φέρετε θέμα στο Δ.Σ. να σας πούμε όλοι το αυτονόητο ότι η Λεωφ. Κύμης θα πρέπει να είναι σκεπαστή στα όρια του Ηρακλείου, και από πάνω να δημιουργήσουμε χώρους άθλησης και παιδικής χαράς κατά του πρότυπου του γηπέδου στην Πρασίνου Λόφου, όπως έγινε επί Μαστοράκου; […] Αν θέλετε να έχετε μια στοιχειώδη ένωση δυνάμεων, που εκτός από το προεκλογικό σας σύνθημα δεν υπάρχει πουθενά στην καθημερινότητα στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, οφείλατε αυτό να το είχατε κάνει πολύ νωρίτερα.”

Φυσικά, ο Δήμαρχος έσπευσε να απαντήσει τονίζοντας σχετικά με τις μελέτες: “Οι μελέτες μας παραδόθηκαν πριν από λίγες ημέρες και αν δεν πιέζαμε δεν θα μας τις έδιναν. Οι μελέτες είναι οι ίδιες που ήταν το 2006 και το 2007. Ο κύριος Παπαδημητρίου όφειλε να τις είχε ζητήσει τότε και να τις έχει στο Δήμο. Στο Δήμο δεν υπήρχαν οι μελέτες αυτές. [..] Μιλάμε για ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί στο Δ.Σ. γιατί εδώ εάν μας επιτρέπεται τεχνικά να κατασκευαστεί η υπογειοποίηση και των 280 μέτρων θα το κάνουμε. Εάν δεν μας επιτρέπεται θα πρέπει να πάρουμε μια πολύ μεγάλη απόφαση. Αφήνουμε να γίνει η Λεωφ. Κύμης ή δεν αφήνουμε να γίνει.”

Η πρόταση Κουτρούλη για συνεργασία με το Δήμο Νέας Ιωνίας

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης “Πνοή Ηράκλειο”  Κ. Κουτρούλης επανέφερε μια πρόταση από το παρελθόν προς όφελος τόσο του Δήμου, όσο και της Νέας Ιωνίας: “Το 2006 δεν υπήρχε κανένα κονδύλι για τη Λεωφ. Κύμης. Και λυπάμαι πολύ που θα το πω γιατί αφορά εμένα προσωπικά, ζήτησα το ποσό των 50.000 ευρώ για να μπορέσει αυτό το έργο να μπει στις καλένδες. Το 2006 όμως είχε αποφασιστεί από κοινού με το Δήμο Νέας Ιωνίας να υλοποιηθεί η αμβλυνδρόμηση της Ιφιγενείας και η μονοδρόμηση της Κασταμονής προ έξοδο στη Λεωφ. Κύμης. Είναι μια λύση η οποία εξυπηρετεί και τους δύο Δήμους και θα παρακαλούσα κ. Δήμαρχε να το κοιτάξετε διότι έχουμε την τύχη να είναι Δήμαρχος η κα Θωμαΐδου  οποία είχε προσυπογράψει την πρόταση αυτή.”

Τέλος, τόσο ο Π. Βλασσόπουλος όσο και η Α. Τζίβα, υπογράμμισαν τη σημασία της ολοκληρωμένης ενημέρωσης σχετικά με το έργο, ενώ δήλωσαν ότι βρίσκονται στη διάθεση της δημοτικής αρχής για οποιαδήποτε συνεισφορά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ