Ελάτε στην παρέα μας

Γαλατσίου

Στο Δημαρχείο Νέας Σμύρνης ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο των επισκέψεων που θα πραγματοποιήσει σε όλους τους Δήμους της Αττικής, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την εκλογή του ως Πρόεδρος της ΠΕΔΑ, ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος επισκέφθηκε το Δήμο Νέας Σμύρνης.

Με το Δήμαρχο Νέας Σμύρνης κ. Σταύρο Τζουλάκη, έγινε συζήτηση σε βάθος η οποία κάλυψε πολλά θέματα, δεδομένου ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση σηκώνει όλον αυτό τον καιρό πολύ μεγάλο φορτίο στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η διανομή των 90.000 tablets σε όλες τις σχολικές μονάδες, για την οποία ο κ. Μαρκόπουλος ενημερώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ότι θα προχωρήσει σταδιακά, το ταχύτερο δυνατό και με κοινωνικά κριτήρια.

Επίσης, ο κ. Σταύρος Τζουλάκης  πρότεινε στον κ. Μαρκόπουλο να ξεκινήσει εκ νέου συζήτηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών για την αναγκαιότητα της συνέχισης του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», αλλά και για την ανασυγκρότηση της Δημοτικής Αστυνομίας. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε και ο νέος εκλογικός νόμος που αναμένεται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

 

 

Στη συζήτηση παρεβρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νέας Σμύρνης, κ. Μιχάλης Χρηστάκης ο οποίος ζήτησε από τον Πρόεδρο να οργανωθεί με πρωτοβουλία της ΠΕΔΑ μια διαδικτυακή συζήτηση για τις νέες τιμολογήσεις του ΕΔΣΝΑ αλλά και να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με την αναδρομική ισχύ στο κόστος διαχείρησης πράσινων αποβλήτων. Τέλος, ο κ. Χρηστάκης συνεχάρη τον κ. Μαρκόπουλο για τη δωρεά των υπερσύγχρονων θερμομετρητων που απέστειλε η ΠΕΔΑ στις αρχές Σεπτεμβρίου σε όλους τους Δήμους της Αττικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ