Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής: Αποχή της αντιπολίτευσης με αιχμές κατά του Δημάρχου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η 19η συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής τελικά οδηγήθηκε σε οριστική αναβολή καθώς η αντιπολίτευση αποφάσισε να απέχει, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μην συμπληρωθεί η απαιτούμενη απαρτία και να υπάρξει ακύρωση της συνεδρίασης.

Αρχικά η συνεδρίαση που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη (22/9) οδηγήθηκε σε 24ωρη αναβολή λόγω αδυναμίας του Δημάρχου να παραστεί, επικαλούμενος έκτακτη συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών για θέματα του Δήμου, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στις αντιπολιτευτικές παρατάξεις του Δήμου, οι οποίες μέσω ανακοινώσεων εξαπέλυσαν «κεραυνούς» κατά της δημοτικής αρχής και τελικά αποφάσισαν να απέχουν από τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Πιο συγκεκριμένα, οι αντιπολιτευτικές παρατάξεις στις ανακοινώσεις που εξέδωσαν επιτέθηκαν κατά του Δημάρχου, τόσο για την κίνηση αυτή όσο και για τη γενικότερη τακτική που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για “απαξίωση και εξευτελισμό του δημοτικού συμβουλίου”, ενώ τόνισαν πως η κίνηση αυτή ήταν προσχεδιασμένη καθώς “η δημοτική αρχή δεν είχε πλειοψηφία για να περάσει τις απευθείας αναθέσεις που ήθελε στην πρόταση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η “ΑΚΕΠ – Συνεργασία”.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Μπάμπαλος, αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν στο να ζητήσει την αρχική αναβολή της συνεδρίασης και παράλληλα κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να σταθούν στο ύψος τον περιστάσεων, τονίζοντας ότι δεν επιτρέπονται τέτοιου είδους πολιτικά παιχνίδια αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Η αντιπολίτευση εξαπέλυσε “κεραυνούς” κατά της δημοτικής αρχής

Γ . Παπαδημητρίου: “Φαινόμενα εξευτελισμού, απαξίωσης και αλαζονείας από πλευράς δημοτικής αρχής”

Με σκληρή ανακοίνωση ο επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο Μαζί”, Γιώργος Παπαδημητρίου κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Πέτρου και το Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής Νίκο Μπάμπαλο για πλήρη απαξίωση του Δ.Σ., αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι “στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου η Διοίκηση δεν είχε την πλειοψηφία, ο κύριος Γιώργος Πέτρου με μια απλή δήλωση του Δημάρχου ότι πρέπει να πάει στο Υπουργείο εσωτερικών, ανέβαλε τη συνεδρίαση! Πρόκειται για κάτι πρωτοφανές για τη Δημοκρατική Λειτουργία του Δήμου μας! Καταγγέλλουμε το γεγονός, είναι φασιστικό και δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά διεξαγωγής των Δημοτικών Συμβουλίων τέτοια εξευτελιστική αντιμετώπιση των Δημοτικών Παρατάξεων”.
Διαβάστε εδώ τη σχετική ανακοίνωση του κ. Παπαδημητρίου. 

Π. Βλασσόπουλος: “Δεν έχουν προηγούμενο αυτά που συμβαίνουν στον Δήμο”

Σε αντίστοιχο ύφος και η ανακοίνωση της παράταξης “ΑΚΕΠ – Συνεργασία”, η οποία έκανε λόγο για “κακοσκηνοθετημένη παράσταση” από πλευράς δημοτικής αρχής, καθώς όπως αναφέρει ο “πρόεδρος έδωσε τον λόγο στον δήμαρχο, ο οποίος επικαλέστηκε ένα ανύπαρκτο κώλυμα και ζήτησε να αναβληθεί το Συμβούλιο”. Μάλιστα, σύμφωνα με την παράταξη, ο Δήμαρχος οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή “γιατί δεν είχε πλειοψηφία για να περάσει τις απευθείας αναθέσεις που ήθελε στην πρόταση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και είπε ψέματα. Καμία σύσκεψη δεν υπήρχε, ούτε αποτελεί λόγο αναβολής το όποιο κώλυμα του δημάρχου” καταλήγοντας, μεταξύ άλλων, στο ότι “η υποβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, πλέον έδωσε την θέση της στην κατάργηση του Δ.Σ., από τον κ. Μπάμπαλο, με ακραίες καθεστωτικές πρακτικές”. 

Διαβάστε εδώ τη σχετική ανακοίνωση του κ. Βλασσόπουλου.

Κ. Κουτρούλης: “Εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον κατήφορο της δημοτικής αρχής”

Ο επικεφαλής της παράταξης “ΠΝΟΗ – Ηράκλειο”, Κυριάκος Κουτρούλης, στην ανακοίνωση του, αφού ανέδειξε διάφορα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της πόλης, καταδίκασε την κίνηση του Δημάρχου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι “πέρα του γεγονότος ότι αυτή η αλαζονική συμπεριφορά, προσβάλει τους θεσμούς, δείχνει την πλήρη αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για τα τρέχοντα προβλήματα της παιδείας η οποία δοκιμάζεται στην πόλη μας. Εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την Δημοτική Αρχή στο κατήφορο αυτόν. Θα είμαστε πάντα δίπλα στους μαθητές και τους γονείς της πόλης μας”.

Διαβάστε εδώ τη σχετική ανακοίνωση του κ. Κουτρούλη.

Αιμιλία Τζίβα: “Απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου με παλιομοδίτικα τερτίπια”

Τέλος, ιδιαίτερα καυστική ήταν και η ανακοίνωση της παράταξης “Δίκτυο Πολιτών”, με επικεφαλής την κα Τζίβα, η οποία έκανε λόγο για “λογικές μικροπαραταξιακές, που παραπέμπουν σε παλιομοδίτικα τερτίπια για να μην ακούγεται η φωνή της αντιπολίτευσης οξύνουν την αντιπαράθεση και δεν βοηθούν προς καμία κατεύθυνση. Αντιθέτως δημιουργούν μέτωπα αντίδρασης ιδιαίτερα σε μία δύσκολη συγκυρία όπως αυτή που διανύουμε”.

Διαβάστε εδώ τη σχετική ανακοίνωση της κας Τζίβα.

Ν. Μπάμπαλος: “Δεν επιτρέπονται τέτοιου είδους πολιτικά παιχνίδια αυτή την περίοδο” 

Στην ολιγόλεπτη τοποθέτηση του, πριν την οριστική διακοπή του συμβουλίου, ο Δήμαρχος κ. Μπάμπαλος αρχικά αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν στην αναβολή της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Δ.Σ. (22/9), λέγοντας ότι “ζήτησα 24ωρη αναβολή από το σώμα, λόγω ενός σημαντικού ραντεβού για θέματα που αφορούσαν τον Δήμο, γιατί η σοβαρότητα της κατάστασης των θεμάτων του Δήμου αλλά κυρίως η σοβαρότητα και η κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε επιβάλει ο Δήμαρχος να είναι παρών στις συνεδριάσεις του Δ.Σ” και εν συνεχεία άφησε αιχμές για την αντιπολίτευση και την απόφαση της να απέχει από τη συνεδρίαση του Δ.Σ.: “Δυστυχώς σήμερα το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων της αντιπολίτευσης απουσιάζει, δεν ξέρω αν είναι μία οργανωμένη προσπάθεια ή ένα τυχαίο γεγονός, εγώ ωστόσο οφείλω να το επισημάνω, ακριβώς γιατί η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να κάνει πολιτικά παιχνίδια. Εκτιμώ ότι όλοι θα πρέπει να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και θα πρέπει να καταλάβουμε ότι μπορεί να έχουμε διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και κοινωνικές διαδρομές, αλλά φαντάζομαι ότι όλα όσα δεσμευτήκαμε και ορκιστήκαμε πέρσι τον Αύγουστο είχαν ένα κοινό τόπο, ένα κοινό σημείο αναφοράς. Το να υπηρετήσουμε τους δημότες και αυτή τη πόλη. Φαντάζομαι ότι θα συναντηθούμε με την αντιπολίτευση στην επόμενη συνεδρίαση καθώς υπάρχουν πολλά και σημαντικά θέματα να συζητήσουμε”. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ