Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Έτσι έγινε η μείωση στα δημοτικά τέλη στο Ηράκλειο Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο οδικός χάρτης πάνω στον οποίο η δημοτική αρχή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής κατάφερε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τις μειώσεις στα δημοτικά τέλη για όλους τους Ηρακλειώτες (10% μείον στα τέλη των νοικοκυριών και 7% μείον στον ΦΗΧ), αποτυπώνεται από τον ισολογισμό του Δήμου για το 2016, όπως παρουσιάστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.
Η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Η χρηστή οικονομική διαχείριση που εφαρμόζει η νέα διοίκηση, με τον περιορισμό των δαπανών, την αύξηση των εσόδων και την διεκδίκηση πόρων και έργων, έστησαν τον Δήμο γερά στα πόδια του, βάζοντάς τον σε σταθερή αναπτυξιακή πορεία.
Ο Δήμος δεν έχει πια ληξιπρόθεσμες οφειλές, πληρώνει στην ώρα του τους προμηθευτές του ενώ το μακροπρόθεσμο χρέος του μειώθηκε δραματικά από τα 10 εκατ. περίπου, που παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή το 2014, μόλις στα 2 εκατ. ευρώ περίπου με το κλείσιμο του οικονομικού έτους 2016!
Από την άλλη, η τόνωση στα έσοδα, η διεκδίκηση χρημάτων από πηγές που χρόνια έμεναν «ανενόχλητες» (π.χ. ανταποδοτικά από μεγάλες ΔΕΚΟ και εταιρίες), οι μεγάλες εκπτώσεις που πετυχαίνει πλέον ο Δήμος στις δημοπρασίες εξαιτίας της φερεγγυότητας που απέκτησε στην αγορά, δημιούργησαν ένα γερό αποθεματικό στο ταμείο και πρωτογενή πλεονάσματα στο κλείσιμο των δύο τελευταίων οικονομικών ετών (2015-2016).
Μετά από τις διαδοχικές χρονιές οικονομικής ανόδου, ο Δήμος δημιούργησε τις συνθήκες για να επιστρέψει ένα μεγάλο μέρος αυτής της κερδοφορίας στους πολίτες με τη μορφή φορο-ελαφρύνσεων: τη μείωση των δημοτικών τελών αλλά και με την ενίσχυση των προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας για τους αδύναμους».
«Πλέον και οι αριθμοί αποτυπώνουν τη νοικοκυρεμένη κατάσταση του Δήμου μας, την συνετή οικονομική διαχείριση που εφαρμόζουμε. Στόχος μας είναι η συνέχεια αυτής της προσπάθειας, η περαιτέρω βελτίωση της εικόνας των οικονομικών», σχολίασε η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μαριάννα Ζούρου, ευχαριστώντας τους εργαζόμενους στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου για την άρτια εκτέλεση των καθηκόντων τους.
«Η σταθερή αναπτυξιακή πορεία, στην οποία έχουμε βάλει τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι τις αμέσως επόμενες χρονιές θα καταφέρουμε να εκμηδενίσουμε ακόμα και τα μακροπρόθεσμα χρέη, να πάμε ακόμα πιο μπροστά, να ελαφρύνουμε, συνεπώς, ακόμα περισσότερο τους Ηρακλειώτες», συμπλήρωσε ο Δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ