Ελάτε στην παρέα μας

Γαλατσίου

Κάδοι Κομποστοποίησης στα σχολεία του Δήμου Γαλατσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της σχολικής κοινότητας ο Δήμος Γαλατσίου, και συγκεκριμένα το Τμήμα Παιδείας του, προμηθεύτηκε κάδους κομποστοποίησης, προκειμένου οι μαθητές να γνωρίσουν μέσα από μια βιωματική διαδικασία τα οφέλη της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας.
Στον κάδο κομποστοποίησης συλλέγονται οργανικά υπολείμματα όπως λαχανικά, χορταρικά, υπολείμματα φρούτων, ξερά φύλλα, στάχτη από τζάκι, πριονίδι… Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα με τη βοήθεια της φύσης (σκουλήκια και μικροοργανισμοί) μέσω βιολογικής διαδικασίας και μερικής αποσύνθεσης, τα οργανικά υπολείμματα μετατρέπονται σε ένα πλούσιο οργανικό φυσικό μίγμα (κομπόστ) που χρησιμεύει ως εδαφοβελτιωτικό λίπασμα, πολύτιμο για όλα τα φυτά.
Όπως ανάφερε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μάνος Ελευθερίου «Το παραγόμενο κομπόστ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους μαθητές για λίπανση των φυτών και των δέντρων του σχολείου τους, αλλά και για φύτευση σπόρων σε ατομικά γλαστράκια που θα τους προμηθεύσει στη συνέχεια το Τμήμα Παιδείας».
Οι κάδοι κομποστοποίησης είναι χωρητικότητας 300 & 380 λίτρων κατασκευασμένοι από πολυπροπυλένιο, ένα υλικό φιλικό προς το περιβάλλον και ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία UV και τις καιρικές συνθήκες.
Ο Δήμος Γαλατσίου παρακαλεί τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, τους Συλλόγους Γονέων/Κηδεμόνων ή τις περιβαλλοντικές ομάδες μαθητών Γυμνασίων/Λυκείων που ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν ένα τέτοιο κάδο στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου τους, να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 210 2143415 & 210 2143385.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ