Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Υπηρεσία διαχείρισης νεκρών αδέσποτων ζώων και ζώων συντροφιάς από το Δήμο Βύρωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Βύρωνα, μεριμνά για την ορθή διαχείριση των νεκρών αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.

Τα νεκρά αδέσποτα που βρίσκονται σε χώρους της πόλης περισυλλέγονται από τον Δήμο, μετά από επικοινωνία με το τμήμα αστικής πανίδας.

Ο Δήμος παραλαμβάνει και νεκρά ζώα δημοτών, τα οποία παραδίδουν οι ίδιοι στην Υπηρεσία Πράσινου, που βρίσκεται στην είσοδο από Κατεχάκη πριν το Κοιμητήριο. Στη συνέχεια τα ζώα οδηγούνται σε αποτέφρωση σε ειδικά αδειοδοτημένη εγκατάσταση.

Με αυτό τον τρόπο, υιοθετούμε ένα περιβαλλοντικά ασφαλή και πολιτισμένο τρόπο διαχείρισης των νεκρών ζώων που σε πολλές περιπτώσεις καταλήγουν μέσα σε κάδους απορριμμάτων, κάτι που αφενός απαγορεύεται αφετέρου είναι μολυσματικό και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Επιπλέον παρέχεται μια εντελώς δωρεάν υπηρεσία στους δημότες, για να μην είναι υποχρεωμένοι να επωμίζονται οι ίδιοι το κόστος διάθεσης ή να τα εγκαταλείπουν ή να τα θάβουν μόνοι τους σε περιαστικές περιοχές προκαλώντας τους κινδύνους που προαναφέρθηκαν.

Για παράδοση- παραλαβή νεκρών ζώων συντροφιάς επικοινωνήστε με το τμήμα Αστικής Πανίδας και την κα Σούλα Παπαϊωάννου E-mail: [email protected], τηλ: 210-7608374 καθημερινά Δευτέρα ως Παρασκευή από 8.30 – 14.30 .

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ