Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας ο Γ. Γιασημάκης

Δημοσιεύθηκε

στις

O Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης έδωσε το παρών στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας, στο πλαίσιο των εορτασμών του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ μαζί με τους δημάρχους Τανάγρας Βασίλη Περγάλια, Θηβών Γιώργο Αναστασίου και την αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά.

Μετά την δοξολογία και το πέρας του τελετουργικού ακολούθησε ξενάγηση από την διοικητή της 114 Πτέρυγας Μάχης Σμήναρχο Αμπουλέρη Στέφανο.

Στον εκθεσιακό χώρο που ήταν ανοιχτός για το κοινό από 13:00 έως 17:00 σήμερα (8/11) μπορούσε κανείς να δει μεταξύ άλλων ομοίωμα πιλότου της Π.Α., τον πύραυλο Σκαλπ αέρος εδάφους, τον πύραυλος Κρουζ, το Μιράζ 2000-5 της 331 μοίρας, τον πύραυλο τύπου MICA αέρος – αέρος κατευθυνόμενος με ραντάρ αλλά και υπέρυθρη ακτινοβολία και πύραυλος Εξοσέτ εναντίον πλοίων.

“Περιμένουμε να υποδεχτούμε τα αεροσκάφη Ραφάλ. Τα στελέχη μας βρίσκονται ήδη στην Γαλλία και εκπαιδεύονται για να χειριστούν τα αεροσκάφη 4ης γενιάς. Η δουλειά είναι δύσκολη αλλά κερδίζεται με πολύ επαγγελματική προσπάθεια, πολύ μελέτη, πολύ εμπειρία και όταν είσαι έτοιμος είσαι ετοιμοπόλεμος να μπεις στο Αιγαίο”, είπε ο διοικητής της 114 Πτέρυγας Μάχης Σμήναρχος Π.Α. Αμπουλέρης Στέφανος ο οποίος έχει στο ενεργητικό του πάνω από 2.000 ώρες πτήσεις στα Μιράζ 2000.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης δήλωσε: “Εμεινα εντυπωσιασμένος από το υψηλό φρόνημα, την άρτια εκπαίδευση, την τέλεια οργάνωση και τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας. Πραγματικοί Φύλακες Άγγελοι της πατρίδας μας. Εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη στους αεροπόρους μας αλλά και σε όσους γιορτάζουν την ονομαστική τους εορτή”.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ