Δήμος Βύρωνα: Πρόταση για οικονομική ελάφρυνση των επαγγελματιών της πόλης

0

Η Δημοτική Αρχή Βύρωνα προκειμένου να στηρίξει τους επαγγελματίες της πόλης στη τρέχουσα συγκυρία της 2ης καραντίνας λόγω κορονοϊού, προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο της 17ης Δεκεμβρίου, τη μείωση κατά 50% των τελών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για το 2021, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό θα παραμείνουν κλειστά το επόμενο έτος.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ήδη από την 1η καραντίνα ο Δήμος Βύρωνα είχε σταθεί στο πλευρό των επιχειρήσεων της πόλης, αποφασίζοντας την απαλλαγή των καταστημάτων από δημοτικά τέλη και τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων, για το διάστημα που παρέμειναν κλειστά, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης.

Επίσης, μετά το τέλος της καραντίνας του Μαρτίου – Απριλίου, ο Δήμος έδωσε τη δυνατότητα επέκτασης των επιχειρήσεων στους κοινόχρηστους χώρους, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, για να μπορούν να τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας στην εστίαση και να υπάρχει η δυνατότητα αύξησης των εσόδων των καταστημάτων. Τα παραπάνω συνεχίζουν να βρίσκονται σε ισχύ.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.