Ελάτε στην παρέα μας

Διονύσου

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Διονύσου για το 2021

Δημοσιεύθηκε

στις

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Διονύσου για το 2021, ισοσκελισμένος στα 57.421.827,47 €, καθώς και το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020.

Για «εφαρμοστικό και ρεαλιστικό Προϋπολογισμό» έκανε λόγο στην αρχική του εισήγηση ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Γιάννης Τσουδερός, εξηγώντας ότι αφενός η Διοίκηση έβαλε κατά την προηγούμενη χρονιά τα θεμέλια για τον εκσυγχρονισμό του Δήμου, επενδύοντας σε ψηφιακές εφαρμογές και παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, ενώ, αφετέρου, όλα όσα προβλέπονται σήμερα (έργα, προμήθειες κλπ) είναι καλά μελετημένα και μπορούν να υλοποιηθούν στο σύνολό τους μέσα στο 2021.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης στην Ομιλία του για τον Προϋπολογισμό ανέφερε ότι είναι αποτέλεσμα σκληρής και επίπονης δουλειάς και ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκαν για τη σύνταξή του, αιρετούς και υπηρεσιακά στελέχη. Επίσης, υπογράμμισε ότι ήρθε έγκαιρα προς συζήτηση και ψήφιση, μετά τη θετική εισήγηση του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Ο κ.Καλαφατέλης έκανε ένα απολογισμό της συνολικής κατάστασης του Δήμου, αναφερόμενος στην πανδημία και τα μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος, ενώ δεν παρέλειψε να απαριθμήσει τα θετικά οικονομικά στοιχεία του Προϋπολογισμού (μείωση ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά 1.000.000 € περίπου, αύξηση εσόδων κατά 300.000 €, αύξηση χρηματικού υπολοίπου κατά 1.500.000 €).  Ακόμη έκανε ειδική μνεία στο προσωπικό του Δήμου Διονύσου, το οποίο ευχαρίστησε γιατί βάζει πλάτη στα δύσκολα, παρά τα προβλήματα υποστελέχωσης, και παρέθεσε τα δεκάδες έργα, χρηματοδοτούμενα ή με ίδιους πόρους, που έχει ξεκινήσει να υλοποιεί ή σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή.

Τέλος ο κ.Καλαφατέλης αποκάλυψε ότι μεταξύ άλλων προσανατολίζεται στην αγορά οικοπέδου στον Άγιο Στέφανο για την κατασκευή Δημοτικού Κολυμβητηρίου, οικοπέδων σε άλλες Δημοτικές Κοινότητες για την κατασκευή αθλητικών χώρων καθώς και στην αξιοποίηση του ΤΥΠΕΤ Αγίου Στεφάνου το οποίο θα μπορούσε να μετατραπεί σε Πολυχώρο Εκδηλώσεων.

Στην ομιλία του για τον Προϋπολογισμό αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά την πρόσφατη ψήφιση του Τεχνικού μας Προγράμματος, είμαστε εδώ σήμερα για να συζητήσουμε σε ειδική συνεδρίαση, όπως προβλέπεται από το Νόμο, τον Προϋπολογισμό του Δήμου Διονύσου καθώς και το συναφές Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης με την οικονομική στοχοθεσία για το 2021.

Όπως ήδη γνωρίζετε, ο Προϋπολογισμός έχει ήδη εγκριθεί από την Εκτελεστική και την Οικονομική Επιτροπή, ενώ στις  11/12 παραλάβαμε και τη Γνώμη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α. Να αναφέρω, εντελώς  πληροφοριακά, ότι υπήρξε μία μόνο παρατήρηση ήσσονος σημασίας, η οποία μάλιστα αφορούσε σε μία εγγραφή για την εκτίμηση των ΠΟΕ του 2020 και δεν είχε σχέση με τον Προϋπολογισμό του 2021, την οποία ήδη ενσωματώσαμε. Συνεπώς ο Προϋπολογισμός είναι απολύτως συμβατός με το θεσμικό πλαίσιο και τις Οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών.

Καταρχάς θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι ο Προϋπολογισμός του 2021 είναι αποτέλεσμα ομαδικής και επίπονης δουλειάς, καθώς καταρτίστηκε από ομάδα υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Διονύσου από διάφορες Διευθύνσεις, προεξαρχόντων της κας Βορριά και του κου Μυλωνά, με τη συμμετοχή όχι μόνο του υποφαινόμενου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών, αλλά και των υπολοίπων Αντιδημάρχων και στελεχών της Διοίκησης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε αφήσει τίποτα στην τύχη του. Η δουλειά που έχει γίνει είναι σοβαρή και αντικατοπτρίζει την πραγματική κατάσταση σε επίπεδο εσόδων και εξόδων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία και νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε σ’αυτό, ότι η ψήφιση του Προϋπολογισμού είναι μια κορυφαία διαδικασία για κάθε Δήμο. Συνεπώς ο Προϋπολογισμός είναι ένα βασικό εργαλείο για τη Διοίκησή μας, απαραίτητο τόσο για την καθημερινή λειτουργία του Δήμου όσο και για την υλοποίηση του αναπτυξιακού μας οράματος.

Ξεκινώντας θα ήθελα να βάλω και το πλαίσιο αναφορικά με την κατάσταση που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ως Δημοτική Αρχή λόγω του Covid-19. Όπως γνωρίζετε, από τους πρώτους μήνες του 2020 έως και σήμερα, καλούμαστε εκτός όλων των άλλων να διαχειριστούμε και μια πανδημία, ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο που ένα χρόνο πριν κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ούτε και να φανταστεί ακόμη και στα πιο τρελά όνειρά του.

Το θετικό είναι ότι η πανδημία δεν μας βρήκε απροετοίμαστους στο Δήμο Διονύσου. Παρά τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, επιδείξαμε άμεσα αντανακλαστικά και πάρα πολύ σύντομα, σε σύγκριση με άλλους Δήμους,  συγκροτήσαμε ένα αξιόμαχο μηχανισμό διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης λόγω του Covid-19. Στο πλαίσιο αυτού του δημοτικού μηχανισμού εκπονήσαμε μία σειρά από δράσεις, όπως μεταξύ άλλων:Την ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», προκειμένου να εξυπηρετηθούν ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένοι, άποροι, κοινωνικά και οικονομικά αδύναμοι πολίτες καθώς και πολίτες που δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, δημιουργήσαμε μία ευέλικτη δομή φροντίδας και εξυπηρέτησης, για συνανθρώπους μας που χρήζουν προστασίας και αλληλεγγύης.

– Τη συνέχιση των υπόλοιπων δράσεων του Δήμου Διονύσου («Κοινωνικό Παντοπωλείο», Κοινωνική Ιματιοθήκη, «Κοινωνικό Φαρμακείο», Πρόγραμμα ΤΕΒΑ) για τους εγγεγραμμένους / ωφελούμενους, με προγραμματισμένα ραντεβού και με τη λήψη ειδικών μέτρων προφύλαξης.
– Τη θέσπιση ανοιχτής γραμμής επικοινωνίας από τη Συμβουλευτική και Ψυχολογική Υπηρεσία του Δήμου Διονύσου, μέσω τηλεφώνου και Skype, για όσους δημότες επιθυμούν ψυχολογική στήριξη και βοήθεια.
– Τη δημιουργία, για πρώτη φορά, δικτύου εθελοντών για τις δομές κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης του Δήμου Διονύσου, μέσω ειδικής φόρμας, την οποία δημοσιοποιήσαμε στην ιστοσελίδα του Δήμου μας και τα Μέσα μαζικής Ενημέρωσης.
– Τη διανομή 2.000 περίπου γευμάτων αγάπης σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών.
– Τη δημιουργία σχεδίου έκτακτης ανάγκης αναφορικά με τη λειτουργία των δημοτικών μας υπηρεσιών, το οποίο πρόσφατα επικαιροποιήσαμε.
– Τη λήψη μέτρων ελάφρυνσης της τοπικής αγοράς μέσα από δέσμη μέτρων που εγκρίθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και επικαιροποιήθηκαν πρόσφατα (απαλλαγή από δημοτικά τέλη για επιχειρήσεις που διέκοψαν τη λειτουργία τους λόγω της επιβολής μέτρων αποτροπής του κορωνοϊού, απαλλαγή από πρόστιμα, επέκταση των αδειών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, μείωση 6% των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για επαγγελματίες κ.α.).
– Την πραγματοποίηση επικοινωνιακής καμπάνιας, μέσω ειδικής ενότητας στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Διονύσου (dionysos.gr) και αναρτήσεων στο Facebook, για διάφορα ζητήματα σε σχέση με τον κορωνοϊό (ενημερωτικό υλικό, βίντεο δημιουργικής απασχόλησης, ομιλιών, θεατρικών παραστάσεων κλπ).
– Τη διενέργεια προληπτικού τεστ Covid-19 από τον ΕΟΔΥ για το σύνολο του προσωπικού του Δήμου στην πρώτη φάση της πανδημίας.
– Επίσης, κατά τη δεύτερη φάση της πανδημίας, την προμήθεια ικανού αριθμού Rapid τεστ για τον κατά περίπτωση έλεγχο των υπαλλήλων, στο πλαίσιο τυχόν εμφάνισης κρουσμάτων.
– Την πραγματοποίηση εκτεταμένων απολυμάνσεων σε δημοτικά κτίρια, δρόμους, κοινόχρηστους χώρους και σχολεία.
– Την έγκαιρη λήψη απαγορευτικών μέτρων για την είσοδο σε Πολιτιστικούς χώρους και Γυμναστήρια και την πραγματοποίηση ελέγχων από τη Δημοτική Αστυνομία, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Διονύσου.
– Την αναστολή των «Διονυσίων 2020» το προηγούμενο καλοκαίρι, θεωρώντας την απολύτως επιβεβλημένη για την προάσπιση των δημοτών μας έναντι της πανδημίας.

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υπαλλήλους των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας και βέβαια τους δεκάδες εθελοντές, επιχειρηματίες και δημότες που έβαλαν πλάτη στα δύσκολα…

Εκτός από την πανδημία και τις ενέργειες της Διοίκησης, θα ήθελα να  αναφερθώ και σε ένα τραγικό συμβάν στιγμάτισε το Δήμο μας. Την εν ψυχρώ και απρόκλητη δολοφονία του συμπολίτη μας και Προϊστάμενου Ύδρευσης Παναγιώτη Αγγελίδη, το πρωί της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου 2020, στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Διονύσου. Ο Παναγιώτης έφυγε τόσο άδικα από κοντά μας και δε σας κρύβω ότι αυτή ήταν η πιο δύσκολη στιγμή που βίωσα μέχρι σήμερα ως Δήμαρχος…

Τολμώ να πω ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες και τα απρόβλεπτα γεγονότα  που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, αν θέλετε ακόμη και προσωπικά με το πρόβλημα υγείας που είχα, η Διοίκησή μας όχι μόνο άντεξε, μένοντας όρθια, αλλά κατάφερε να βάλει υγιείς και στέρεες βάσεις για τη σταδιακή αλλαγή και το μετασχηματισμό του Δήμου Διονύσου, σε ένα σύγχρονο Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης με έργα και υποδομές. Η απραξία ή αν θέλετε η αδυναμία της προηγούμενης Διοίκησης μπορεί να μας δυσκόλεψε, γιατί βρήκαμε κυριολεκτικά άδεια τα συρτάρια από μελέτες, αλλά παράλληλα μας πείσμωσε και μας έκανε να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο για να καλύψουμε το χαμένο χρόνο… Είμαι περήφανος για τα αποτελέσματα που έχουμε πετύχει, τα οποία οφείλονται στην επιμονή μας και τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς. Όποιος δουλεύει παράγει, ακόμη και με τα όποια λάθη του. Αυτό όμως που έχει σημασία σήμερα είναι ότι μπορώ σήμερα να κοιτάξω στα μάτια τους πολίτες και να τους πω ότι μαζί με τους Αντιδημάρχους, τα στελέχη του Δήμου και τους συνεργάτες μου, κάναμε τη μέρα νύχτα για να προλάβουμε τις ασφυκτικές προθεσμίες των χρηματοδοτικών προγραμμάτων και να εκμεταλλευτούμε κάθε αναπτυξιακή ευκαιρία που μας δίνεται…

Στον Προϋπολογισμό που έχετε στα χέρια σας αποτυπώνονται όλες οι πηγές χρηματοδότησης και τα διαθέσιμα του Δήμου από ίδια έσοδα, τακτικά και έκτακτα. Υπολογίσαμε τις ανελαστικές λειτουργικές δαπάνες του Δήμου και προχωρήσαμε στις αναγκαίες παρεμβάσεις, καθώς το όραμά μας για ανάπτυξη συνυπάρχει με τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας

Ο Προϋπολογισμός του 2021 είναι ισοσκελισμένος στα 57.421.827,47 €, δηλαδή με ισόποσα έσοδα και έξοδα αντίστοιχα. Είναι ένας ρεαλιστικός και κοστολογημένος Προϋπολογισμός, που μπορεί απρόσκοπτα να υλοποιηθεί, και αποπνέει το νοικοκύρεμα και την ορθολογική τακτοποίηση που η Διοίκησή μας επιχειρεί στα Οικονομικά του Δήμου παρά όλες τις δυσκολίες που προανέφερα.

Πριν αναφερθώ στο όραμα και τα έργα που υλοποιούνται ή σχεδιάζονται να αναφέρω δυο τρία οικονομικά στοιχεία.

Σε ότι αφορά τα έσοδα και κάποια σχόλια της μειοψηφίας που κάνουν λόγο για υπερεκτίμηση, να σημειώσω ότι αυτό σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα καθώς θα μπορούσαμε να αναμένουμε και επιπλέον έσοδα από την ομάδα 1. Τα έσοδα πάντως σε κάθε περίπτωση είναι βελτιωμένα τουλάχιστον κατά 300.000  € σύμφωνα με τα στοιχεία για την περίοδο 8/2019 έως 8/2020.

Πρόοδος υπάρχει όμως και στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες κατά το διάστημα 8/2019 έως 8/2020 εμφανίζουν μια σημαντική μείωση από τα 9.757.568,80 € στα ς 8.964.357,64 €.  Δηλαδή είναι ένα εκατομμύριο σχεδόν κάτω, Κύριοι συνάδελφοι, από την αμαρτία των 10 εκατομμυρίων που κληρονομήσαμε, από την προηγούμενη πενταετία… Και βέβαια εμείς είμαστε αυτοί που σηκώνουμε σήμερα το Σταυρό και δίνουμε και τις λύσεις.

Η καλή πορεία όμως και το νοικοκύρεμα σε σχέση με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές επιδιώκουμε να συνεχιστεί και το 2021. Αυτή τη στιγμή αναπτύσσουμε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα με την οποία κάθε πολίτης θα μπορεί να βλέπει αλλά και να εκτυπώνει μέσω διαδικτύου το σύνολο των οφειλών του, συμπεριλαμβανομένων των λογαριασμών ύδρευσης, γνωρίζοντας έτσι κάθε στιγμή τι ακριβώς οφείλει στο Δήμο. Αυτό αναμένεται να αυξήσει την εισπραξιμότητα,  αν αναλογιστούμε τα προβλήματα που παρατηρούνται σήμερα κατά τη διανομή των λογαριασμών στα σπίτια. Μία ακόμη αμαρτία που κληρονομήσαμε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, η οποία σε κάποιο βαθμό ξέφυγε κι από εμάς δυστυχώς.

Να πω ακόμα ότι το χρηματικό υπόλοιπο του έτους 2020 που μεταφέρεται στη χρήση 2021, ανέρχεται στο ποσό των 12.845.105,29 €  και είναι βελτιωμένο κατά πολύ σε σχέση με αυτό που παραλάβαμε, σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Τέλος αναφορικά με τα έξοδα να αναφέρω ότι έχει καταβληθεί μία επιτυχής προσπάθεια για μείωση και εξορθολογισμό των λειτουργικών δαπανών του Δήμου.

Επιστρέφοντας στα ποιοτικά στοιχεία του Προϋπολογισμού να διευκρινίσω ότι προσπαθούμε να συνδυάσουμε την αναπτυξιακή διάσταση που έχει ανάγκη ο Δήμος μας, μέσα από νέα έργα και υπηρεσίες, ενισχύοντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή των δημοτών. Και οι δύο αυτές διαστάσεις είναι πολύ σημαντικές και είχαμε την ευκαιρία να το δούμε στην πράξη όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, στο οποίο αναφέρθηκα προηγουμένως, κατά το οποίο ο Δήμος στάθηκε αρωγός των συμπολιτών μας που είχαν ανάγκη από βοήθεια.

Οι βασικοί στόχοι του Προϋπολογισμού είναι:

• Η οικονομική βιωσιμότητα. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στα αναγκαία μέσα και τις βασικές υποδομές, με στόχο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης και της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους δημότες, χωρίς αυξήσεις ανταποδοτικών τελών αλλά με μειώσεις όπου αυτό είναι εφικτό. Επίσης αυξάνουμε την απορροφητικότητα των επενδύσεων, κάτι που αποτυπώνεται και στο Τεχνικό μας Πρόγραμμα σε αντίθεση με τη συνήθη πάγια τακτική του παρελθόντος που ήταν η απαρίθμηση τίτλων έργων που στο τέλος δεν υλοποιούνταν.
• Η αναβάθμιση της οργάνωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών μέσω μηχανογραφικών συστημάτων και εφαρμογών, για την περαιτέρω ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Η δική μας Διοίκηση ήταν αυτή που προμηθεύτηκε tablets για τους δημοτικούς συμβούλους αλλά και στελέχη του Δήμου εξοικονομώντας χρήματα από χιλιάδες φωτοτυπίες που έβγαιναν σε ετήσια βάση. Εμείς είμαστε ακόμη αυτοί που αλλάζουμε τον ΟΕΥ, προωθούμε τις ψηφιακές υπογραφές, επικαιροποιούμε το ISO του Δήμου, εκπαιδεύουμε το προσωπικό και προετοιμάζουμε την ψηφιακή μετάβαση του Δήμου.
• Η περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μέσω της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου, με προσεκτικό σχεδιασμό, επενδύσεις σε μέσα και εξοπλισμό, καθώς και υιοθέτηση καινοτόμων περιβαλλοντικών πρακτικών. Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει ο εκσυγχρονισμός του στόλου οχημάτων μας είναι προ των πυλών και πρόκειται να αποκτήσουμε 12 οχήματα μέσω leasing και άλλα 10 οχήματα («Μedi Βus» και «Mini Bus») μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».
• Η βελτίωση της καθημερινότητας σε όλα τα επίπεδα με έργα αποχέτευσης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, δίκτυο φυσικού αερίου από το 2021 και μετά αλλά και ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια, όμβρια και Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για τη μελέτη και αντιμετώπιση του οξυμένου κυκλοφοριακού προβλήματος. Θέλουμε μια πόλη ανθρώπινη, βιώσιμη και λειτουργική. Μια πόλη στην οποία να μπορούμε να κυκλοφορήσουμε και να περπατήσουμε ! Μη νομίζετε ότι δεν καταλαβαίνω τα δεκάδες προβλήματα που υπάρχουν. Ζητάω όμως την υπομονή και κατανόηση των δημοτών γιατί είμαστε πολύ πίσω στις υποδομές. Θα τα καταφέρουμε όμως.
• Η κοινωνική ευαισθησία, μέσω της ενδυνάμωσης των υποδομών παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού, υγείας και κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, με αποδέκτες όλους τους συμπολίτες μας και ειδικά όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
• Η εκπόνηση μελετών για σημαντικά έργα που έχει ανάγκη έχει ο Δήμος μας τόσο με ίδιους πόρους όσο και με χρηματοδοτούμενα προγράμματα, τα οποία είτε «τρέχουν» σήμερα, όπως για παράδειγμα το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», είτε πρόκειται να προκύψουν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Ήδη αυτή τη στιγμή δρομολογούμε την κατασκευή τριών νέων σχολείων σε Διόνυσο, Κρυονέρι και Άγιο Στέφανο. Παράλληλα εκτός από το οικόπεδο που θέλουμε να αγοράσουμε για το νέο Δημοτικό Κοιμητήριο στο Μπισμπίρι, αναζητούμε οικόπεδα στον Άγιο Στέφανο για να κατασκευάσουμε ένα ακόμη Σχολείο, αλλά και Δημοτικό Κολυμβητήριο που είναι ένα όνειρο για πολλούς δημότες. Ακόμη θα επιδιώξουμε να αγοράσουμε οικόπεδα και σε άλλες Δημοτικές Κοινότητες για την κατασκευή αθλητικών χώρων, ενώ θα προσπαθήσουμε μετά από πολλά χρόνια να αξιοποιήσουμε το ΤΥΠΕΤ Αγίου Στεφάνου, μετατρέποντάς το αν μπορέσουμε σε Πολυχώρο εκδηλώσεων.

Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ στα επιχορηγούμενα έργα των κεφαλαίων 10,11, 12 της εισηγητικής έκθεσης( έργα από πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ & Ι, Πρόγραμμα Α.ΤΡΙΤΣΗΣ και Προγραμματικές Συμβάσεις).

Τα έργα αυτά είναι:  

– Χρηματοδότηση από Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” της Πράξης “Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αυλείων χώρων και λοιπές δράσεις», ποσού 67.804,39 € που υλοποιείται ήδη.

– Χρηματοδότηση από Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” της Πράξης “Προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων ή /και συνοδευτικού εξοπλισμού”, ποσού 145.000 €, που θα υλοποιηθεί μέσα στους επόμενους 3 μήνες.

– Χρηματοδότηση από Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” της Πράξης “Προμήθεια – Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των δήμων της χώρας”, ποσού 216.000 € που υλοποιείται ήδη.

– Χρηματοδότηση από Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” της Πράξης VIII “Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας για τις σχολικές μονάδες της χώρας”, ποσού 158.720 € που έχει ανατεθεί.

– Χρηματοδότηση από Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ’ της Πράξης “Προμήθεια απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών”, ποσού 150.000 € που δημοπρατείται.

– Χρηματοδότηση από Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” της Πράξης “Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή,μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων για τη δημιουργία ή αναβάθμιση των στάσεων για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των δήμων της χώρας”, ποσού 50.000 € που έχει δημοπρατηθεί.

– Χρηματοδότηση από Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» της Πράξης “Προμήθεια μηχανημάτων έργου ή και συνοδευτικού εξοπλισμού», (όχημα τύπου “Unimog” ποσού 223.000 €.

– Επέμβαση και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στο κτίριο που παραχωρήθηκε από την ΚΕΔ για τη στέγαση του ΕΠΑ.Λ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ (χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»), ποσού 1.900.000 €, το οποίο αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός του 1ου Τριμήνου του 2021. Το έργο αυτό πλέον είναι από τα πρώτα έργα στη χώρα που ανήκει στο νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης «ΗΛΕΚΤΡΑ».

– Χρηματοδότηση από Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι” για την “Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία εξοπλισμού για την ασφαλή επίβλεψη και λειτουργία του συστήματος υδροδότησης του Δήμου Διονύσου”, ποσού 3.540.200 €, το οποίο δημοπρατήθηκε. Να σας θυμίσω ότι οριακά προλάβαμε τη χρηματοδότηση του έργου καθώς στις 30/12/2019 αυτό θα απεντασσόταν αν δεν κινούμαστε ταχύτατα.

– Επιχορήγηση από ΕΣΠΑ για το έργο “Δίκτυο Αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων στις ΔΚ Αγ.Στεφάνου, Διονύσου, Κρυονερίου, Ροδόπολης & Σταμάτας του Δήμου Διονύσου”, ποσού 4.000.000 €, το οποίο υλοποιείται.

– Επιχορήγηση για πράξη “Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων ΔΚ Δροσιάς και ΔΚ Άνοιξης (Β΄ φάση 2014- 2020)”, ποσού 2.500.000 € το οποίο δημοπρατήθηκε και υλοποιείται.

– Επιχορήγηση για πράξη “Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου/τηλεχερισμού & μείωσης διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης του Δ Διονύσου», ποσού 1.498.750 €, το οποίο δημοπρατήθηκε.

– Ενεργειακή αναβάθμιση Σχολικών Κτιρίων Δήμου Διονύσου (Ε.Υ.Δ.ΕΠ ΠΕΡΙΦ.ΑΤΤΙΚΗΣ- από ΠΔΕ), ποσού 212.430,60 €, το οποίο είναι σε εξέταση από το ΠΕΠ

– Επιχορήγηση από ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ με τίτλο “ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΤΑ Α ΒΑΘΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ», ποσού 24.800 €, το οποίο ανατέθηκε.”

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ