Ελάτε στην παρέα μας

Βάρης - Βούλας- Βουλιαγμένης

Δήμος και πολίτες αποφάσισαν μαζί για την ανάπλαση της Πλατείας Νυμφών

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη σε σειρά συνάντηση διαβούλευσης για την ανάπλαση της Πλατείας Νυμφών στη Δ.Ε. Βουλιαγμένης, την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στη γεμάτη αίθουσα του καταστήματος «Aqua Marina».
Παρουσία πολλών κατοίκων της Δ.Ε. Βουλιαγμένης, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος παρουσίασε τη μελέτη ανάπλασης τη πλατείας, όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις προτάσεις που κατατέθηκαν στις προηγούμενες δύο διαβουλεύσεις ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στους «αριθμούς» της μελέτης. Όπως φάνηκε σε σχετικό πίνακα που παρουσιάστηκε, σε όλες τις εξελικτικές φάσης της πρότασης ανάπλασης μετά την αρχική, το πράσινο και τα μεγάλα δέντρα της πλατείας αυξάνονται σημαντικά και ο χώρος για την ανάπτυξη τραμεζοκαθισμάτων μειώνεται κατά 50%.
Οι κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους για την πρόταση των μελετητών που παρουσίασε η Δημοτική Αρχή οι οποίες επικεντρώθηκαν στο αίτημα να μην χρησιμοποιηθεί τσιμέντο στην πλατεία και να μην αλλοιωθεί η σημερινή χωμάτινη φυσιογνωμία της.
Ο Δήμαρχος παρακολούθησε με προσοχή όλους του ομιλητές σχολίασε αρκετές από τις τοποθετήσεις και κλείνοντας ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή δεν προτίθεται να προχωρήσει σε καμία ανάπλαση αν αυτή δεν είναι αποδεκτή από την τοπική κοινωνία. Για το λόγω αυτόν, ανακοίνωσε ότι μετά τη χθεσινή συζήτηση ο Δήμος θα προχωρήσει σε εργασίες επισκευής της πλατείας, αντικαθιστώντας τις σπασμένες πλάκες, τα φωτιστικά και τα παγκάκια, αφού στη συγκεκριμένη πλατεία δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική παρέμβαση από το 1975, ενώ σε ότι αφορά τα σχέδια ανάπλασης, θα μεταφέρει τις απόψεις και τα αιτήματα των κατοίκων στους μελετητές και όταν υπάρχει νέα πρόταση θα συνεχιστεί η διαδικασία της διαβούλευσης.
Κλείνοντας, ο Δήμαρχος εξέφρασε τη διαρκή επιθυμία του να συμμετέχουν οι κάτοικοι τις περιοχής σε διαδικασίες διαβούλευσης αφού θεωρεί πως όλα τα μεγάλα έργα στην πόλη πρέπει να έχουν την αποδοχή των πολιτών.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ