Ελάτε στην παρέα μας

Αχαρνών

Δήμος Αχαρνών: Οι πολίτες ζητούν την παραμονή της ΔΟΥ και την μη κατασκευή διοδίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύο πολύ σημαντικά θεμάτα που απασχολούν το Δήμο Αχαρνών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας (6/7).

Το ένα αφορά στην παραμονή της ΔΟΥ στις Αχαρνές και όχι την μετακίνησή της στους Αγίους Αναργύρους όπως προκύπτει από την απόφαση της ΑΑΔΕ περί συγχώνευσης των Εφοριών πέντε όμορων Δήμων, ενώ το δεύτερο θέμα αφορά τη μη κατασκευή διοδίων στους Α/Κ Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου.

Και στις δύο περιπτώσεις πάρθηκε ομόφωνα απόφαση για έκδοση ψηφίσματος κατά των ανωτέρω αποφάσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός που παρευρέθηκε στο Δ.Σ. στην παρέμβαση- ομιλία του τόνισε την ανάγκη άμεσης αντίδρασης:

  • Πρώτον, με νομική διαδικασία κατά της απόφασης της ΑΑΔΕ για κατάργηση και μεταφορά της ΔΟΥ Αχαρνών στους Αγίους Αναργύρους.
  • Δεύτερον, συγκρότηση διαπαραταξιακής Δημοτικής επιτροπής με συμμετοχή βουλευτών και περιφερειακών συμβούλων Ανατολικής Αττικής και άμεση συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, ζητώντας την συμπαράστασή του στο δίκαιο αίτημα των πολιτών του μεγαλύτερου Δήμου της Ανατολικής Αττικής.

Στη συνέχεια, όσον αφορά την μη κατασκευή διοδίων στους Α/Κ Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου, τόνισε ότι το θέμα έχει πάρει επίσης ομόφωνη απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Επίσης, ο κ. Αυγερινός συμπλήρωσε ότι «πάγια πρόταση του ήταν και είναι η κατάργηση όλων των διοδίων εντός Αττικής και η μεταφορά τους στα όρια του Νομού. Δεν νοείται κάτοικοι της ίδιας Περιφέρειας να πληρώνουν διόδια για να πάνε στην εργασία τους και στο σπίτι τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ