Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Δ. Θωμαΐδου: “Ζωτικής σημασίας η υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων στη Ν. Ιωνία”

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, μίλησε στον Χ-Τύπο για τη σύμβαση κατασκευής του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας στη πόλη που υπεγράφη πρόσφατα με την Περιφέρεια Αττικής και παράλληλα αναφέρθηκε και σε άλλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να αλλάξουν προς το καλύτερο τη καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης.

Σε τροχιά υλοποίησης μπήκε το ζωτικής σημασίας αντιπλημμυρικό έργο του Δήμου Ν. Ιωνίας, συνολικού κόστους 2,2 εκατ. ευρώ, που θα εξασφαλίσει την αντιπλημμυρική θωράκιση των κατοίκων του Περισσού, οι οποίοι έχουν ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια από πλημμυρικά φαινόμενα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Χ-Τύπο η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου: 

Αρχικά θα θέλαμε να μας δώσετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την σύμβαση που υπεγράφη προ ημερών με την Περιφέρεια για την κατασκευή του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία Δήμου Νέας Ιωνίας: Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης Ομβρίων και Συλλεκτήρα Ομβρίων στην περιοχή του Περισσού».

“Πρόκειται για ένα ζωτικής σημασίας έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης με γνώμονα την πολιτική προστασία και την ασφάλεια των κατοίκων του Περισσού που έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια από πλημμυρικά φαινόμενα. Η υλοποίηση του έργου θα σημάνει την αποτελεσματική οχύρωση των συμπολιτών μας και των περιουσιών τους. Ζητάμε απλά την κατανόηση των δημοτών μας, διότι η ταλαιπωρία θα είναι προσωρινή, αλλά το έργο μόνιμο.”

Ποια η σημασία του εν λόγω έργου για τους δημότες και το χρονοδιάγραμμα για την αποπεράτωση του 

“Πάνω απ’ όλα προέχει η ασφάλεια και η ανθρώπινη ζωή. Με τέτοια έργα υποδομής ενισχύουμε την αντιπλημμυρική προστασία της Νέας Ιωνίας και βελτιώνουμε την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης. Εργαζόμαστε συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση, βάσει συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης που θα βάλουν τέλος στην αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι 24 μήνες σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις του αναδόχου. Αν και δεν εξαρτάται από εμάς, από την πλευρά μας θα πιέσουμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να περιοριστεί η ταλαιπωρία των πολιτών.”

Πόσο καθοριστική είναι μια καλή συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και την Περιφέρεια. Ποια άλλα έργα αναμένεται να υλοποιηθούν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

“Νομίζω ότι είναι καθοριστική για την επιτυχία του έργου μιας Δημοτικής Αρχής. Οι σχέσεις μας είναι άριστες τόσο με την Περιφέρεια όσο και με το Υπουργείο Εσωτερικών. Άλλωστε οι ρόλοι μας είναι διακριτοί, άλλο είναι το έργο της Περιφέρειας ως ΟΤΑ Β΄ Βαθμού και άλλο η εφαρμογή οριζόντιων πολιτικών που είναι κατά βάση έργο της Κεντρικής Διοίκησης. Ήδη σε εξέλιξη βρίσκονται σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα στο κέντρο της Νέας Ιωνίας και σε διάφορα σημεία της πόλης, αλλά κυρίως η κατασκευή του υπογείου πάρκινγκ στο Ο.Τ.150, ένα εξίσου έργο πνοής που θα χαρούν σύντομα οι πολίτες και οι επισκέπτες της Νέας Ιωνίας. Επί τη ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργο Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών κα. Λουκία Κεφαλογιάννη και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την άψογη συνεργασία μας.”

Για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο στον δήμο και είναι οι βασικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.

“Όπως προείπα, αυτό το διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη το έργο της κατασκευής του υπογείου πάρκινγκ στο Ο.Τ.150, τα διάσπαρτα στη Νέα Ιωνία αντιπλημμυρικά έργα, η ολοκλήρωση του οδοφωτισμού, όπως και μικρής κλίμακας παρεμβάσεις όπως αποκατάσταση φθορών σε πεζοδρόμια, ευπρεπισμοί και καλλωπισμοί κοινόχρηστων χώρων, δημιουργία ραμπών ΑμΕΑ κ.ά. Βασικό μας μέλημα είναι να οικοδομήσουμε με σωστές βάσεις και υποδομές, μια πόλη ανθρώπινη, καθαρή, ασφαλής, προσβάσιμη σε όλους τους δημότες και τους επισκέπτες.”

Η πανδημία και οι οικονομικές επιπτώσεις της βάζουν εμπόδια στην υλοποίηση του προγράμματος σας;  

“Ο κορωνοϊός, μας επηρέασε όλους υπό την έννοια ότι άλλαξαν οι προτεραιότητες αφού έπρεπε να αντιμετωπιστεί η πανδημία και οι Δήμοι επιτέλεσαν ένα σημαντικό έργο προς αυτή την κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Νέας Ιωνίας από την πρώτη στιγμή έλαβε μέτρα οικονομικής ανακούφισης για τις επιχειρήσεις της πόλης, αλλά και έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις δομές στήριξης για την άσκηση της κοινωνικής μας πολιτικής τις οποίες και επεκτείνουμε. Αναπόφευκτα, υπήρξαν απώλειες εσόδων όλους αυτούς τους μήνες, αλλά όλα υποχωρούν μπροστά στην ανθρώπινη ζωή και στον μόχθο των εργαζομένων. Σημασία έχει ότι δώσαμε από κοινού αυτή τη μάχη και αποδείξαμε ότι ενωμένοι μπορούμε βγαίνουμε νικητές!”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ