Αποθεώθηκαν τα παιδιά στη 2η χορωδιακή συνάντηση Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Αμαρουσίου

0

Τριακόσια πενήντα παιδιά από επτά Δημοτικά Σχολεία του Αμαρουσίου και από το Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Νέας Ιωνίας, ένωσαν τις φωνές τους στη 2η χορωδιακή συνάντηση που πραγματοποίησε ο Δήμος Αμαρουσίου στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Μία συνάντηση που τείνει να γίνει θεσμός για την πόλη και αποκρυσταλλώνει την προσπάθεια μιας ολόκληρης χρονιάς παιδιών και δασκάλων, αναβαθμίζοντας, παράλληλα, τη μουσική παιδεία και τον ρόλο των σχολικών χορωδιών στο Μαρούσι. Στην κατάμεστη αίθουσα, γονείς, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, αποθέωσαν τα παιδιά κατά τις εμφανίσεις τους.

Στον χαιρετισμό του προς τους παρευρισκομένους, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, ανέφερε: «Όταν ξεκινήσαμε πέρυσι την πρώτη χορωδιακή συνάντηση, στόχος μας ήταν να ενισχύσουμε τη δομή και το έργο των παιδικών χορωδιών στα σχολεία μας, να αναπτύξουμε την εξωστρέφειά τους, να καλλιεργήσουμε το ομαδικό πνεύμα μεταξύ των παιδιών και τη δημιουργική σύνθεση. Με τη δεύτερη χορωδιακή συνάντηση βάζουμε τις βάσεις για να ανθίσει ένας σημαντικός μουσικός θεσμός για την πόλη μας με πρωταγωνιστές τα παιδιά μας. Αναβαθμίζουμε τη μουσική παιδεία στο Μαρούσι και τον ρόλο των χορωδιών των Δημοτικών Σχολείων μας. Αν κρίνουμε από τις δύο αυτές συναντήσεις, το εγχείρημα ήταν περισσότερο από επιτυχημένο, αγκαλιάστηκε από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Ευχή μας είναι ο μουσικός αυτός θεσμός για την πόλη μας να αγκαλιαστεί και από την επόμενη διοίκηση και να κρατήσει για πολλά χρόνια».

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον καλλιτεχνικό επιμελητή Θωμά Κοντογεώργη, και τους διευθυντές των σχολείων: Ανδρέα Σταμούλη από το 1ο Δημοτικό, Κωνσταντίνο Χατζημπύρο από το 4ο Δημοτικό, Μαρία Βαστάκη από το 6ο Δημοτικό, Ευφροσύνη Πιέρρου από το 7ο Δημοτικό, Κυριακή Κανάρη από το 8ο Δημοτικό, Ευαγγελία Καραγιάννη από το 10ο Δημοτικό, Αθανάσιο Γρίβα από το 18ο και Μαρία Τσάμη από το Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Νέας Ιωνίας.

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.