Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Έξυπνα παγκάκια και WiFi στην πλατεία Ευτέρπης στο Μαρούσι

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε λειτουργία βρίσκεται η δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο στην πλατεία Ευτέρπης, όπου οι επισκέπτες μπορούν να συνδεθούν μέσω wifi στο κινητό, στο tablet ή στο laptop τους σε όλη την έκταση της πλατείας. Το αμέσως επόμενο διάστημα η δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στον κυβερνοχώρο θα επεκταθεί στις πλατείες Εθνικής Αντίστασης και Γαρδέλη ώστε το σύνολο του χώρου πέριξ του σταθμού του Η.Σ.Α.Π να προσφέρεται ως hot spot τεχνολογίας και αναψυχής.

Παράλληλα με την ενεργοποίηση του δωρεάν hotspot wifi, τέθηκαν σε λειτουργία και τα «έξυπνα παγκάκια» που εκτός από τις δυνατότητες φόρτισης που προσφέρουν λειτουργούν και ως αναμεταδότες του σήματος πρόσβασης στο διαδίκτυο. Οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στο wifi hotspot στην πλατεία Ευτέρπης μέσω του αναγνωριστικού “maroussi_smart_plaza” με ανοικτή συνδεσιμότητα.

Στο πλαίσιο της βούλησης της Διοίκησης του Δήμου να προσφέρει ένα χωρικά ενοποιημένο σημείο δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο, μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα επεκταθεί το ασύρματο internet στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην πάνω πλευρά του Η.Σ.Α.Π και στην παρακείμενη πλατεία Γαρδέλη, επίσης, παραπλεύρως του σταθμού. Το έργο κάλυψης με wifi του συνόλου των τριών πλατειών εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης WiFi4EU που εξασφάλισε ο Δήμος Αμαρουσίου.

Mε την ευκαιρία της ενεργοποίησης της δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο στην πλατεία Ευτέρπης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Δέσμευσή μας είναι να παραδώσουμε στους Μαρουσιώτες και ιδιαίτερα στους νέους της πόλης μας μία Smart Plaza, πόλο έλξης μέσα από τις τεχνολογικές δυνατότητες που προσφέρει αλλά και φιλικό σημείο συνάντησης και ηρεμίας. Και αυτό πράττουμε ολοκληρώνοντας μέρα τη μέρα και τις τελευταίες διαδικασίες ώστε η πλατεία να είναι απόλυτα λειτουργική και σε πλήρη εφαρμογή. Τη συνολική ψηφιακή εμπειρία που μπορεί να προσφέρει η σύγχρονη νεανική πλατεία μας στο Μαρούσι, θα ζήσουν οι νέοι μας και στο Φεστιβάλ Νέων που θα φιλοξενηθεί στη Smart Plaza στα τέλη Αυγούστου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ