Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας πρωτοποριακής δομής στο Μαρούσι «Λίλιαν Βουδούρη» Ινστιτούτο θεραπείας δια των Τεχνών

Δημοσιεύθηκε

στις

«Είναι μια λαμπρή ημέρα για το Μαρούσι, για όλα τα παιδιά από όπου και αν προέρχονται από την Αττική. Το Μαρούσι είναι μια ανοικτή αγκαλιά και προφανώς, η συμβολή μας δεν τελειώνει εδώ, γιατί για εμάς προτεραιότητα έχει η ευαισθησία στα άτομα που έχουν ανάγκη και κυρίως στα παιδιά, που πρέπει να επενδύσουμε για το αύριο της χώρας» τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, απευθύνοντας χαιρετισμό στα εγκαίνια της νέας πρωτοποριακής δομής «Λίλιαν Βουδούρη» Ινστιτούτο θεραπείας δια των Τεχνών».

Το πρότυπο κέντρο για τη στήριξη των ατόμων με ειδικά προβλήματα στεγάζεται στο διατηρητέο κτίριο επί των οδών Σουρή & Πλαστήρα στο Μαρούσι, το οποίο μετά την απόκτησή του από το Δήμο Αμαρουσίου μέσω του Πράσινου Ταμείου, παραχωρήθηκε στο ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη που ανέλαβε την ανακατασκευή του, ώστε σήμερα το όραμα της θεραπείας μέσα από τις Τέχνες με μεθόδους πρωτόγνωρες και πρωτοπόρες να γίνεται πράξη με την απόλυτη συμβολή του Δήμου Αμαρουσίου.

Η πρότυπη σε όλη την Ευρώπη μονάδα «Λίλιαν Βουδούρη» Ινστιτούτο θεραπείας δια των Τεχνών» θα προσφέρει υπηρεσίες μουσικοθεραπείας, χοροθεραπείας, εικαστικής θεραπείας και δραματοθεραπείας σε ποικίλες ομάδες ανθρώπων.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Παλαιοκρασσά και τα μέλη του το Δ.Σ. του Ιδρύματος για την πολύ καλή συνεργασία και συνεχάρη τις υπηρεσίες του Δήμου και τους στενούς συνεργάτες του για το τεράστιο αγώνα που έδωσαν «απέναντι σ’ ένα παντοδύναμο συγκεντρωτικό κράτος δεν θέλει τίποτα να γίνεται εύκολα» όπως ανέφερε.

«Η νίκη αυτή είναι νίκη των παιδιών» σημείωσε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Ο Μαρουσιώτικος λαός γνωρίζει από πρώτο χέρι την ευαισθησία και τις κοινωνικές παρεμβάσεις της Διοίκησής μας. Στη νέα δομή οι συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες θα έχουν ατέλεια, όπως εξάλλου έχουν ατέλεια και στα δημοτικά τέλη, ενώ θα υπάρχει έκπτωση 50% για όλες τις άλλες περιπτώσεις που αφορούν στο Μαρούσι.»

Αναφερόμενος στις κοινωνικές δομές που λειτουργούν στο Δήμο Αμαρουσίου, εξέφρασε τη ικανοποίησή του καθώς ο Δήμος Αμαρουσίου ήταν πρωτοπόρος στις πρότυπες κοινωνικές δομές, οι οποίες στη συνέχεια μεταλαμπαδεύτηκαν σε όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Γεύμα Αγάπης κ.α.
«Και σήμερα εδώ εγκαινιάζουμε το πρότυπο αυτό κέντρο μέσα από τη δική μας διάθεση να στηρίξουμε το έργο του Ιδρύματος «Λίλιαν Βουδούρη και τα παιδιά με ειδικές ικανότητας» επισήμανε ο κ. Πατούλης.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν επίσης οι βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Κωστής Χατζηδάκης και Βασίλης Οικονόμου, η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Βραχνός, ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Σταθούλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νικόλαος Πέππας, Ελένη Λέκκα, Ρένα Χαλιώτη, Πέτρος Κόνιαρης, Ευάγγελος Κάβαλλος, Δημήτρης Σμυρνής, το Δ.Σ. του Ιδρύματος «Λίλιαν Βουδούρη» και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ