Ελάτε στην παρέα μας

Αιγάλεω

Ένας ελαιώνας στολίζει την είσοδο του Αιγάλεω

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Αιγάλεω από το Φεβρουάριο του 2022 συνεργάζεται με το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αθηνών και  συμμετέχει στην Διεθνή Πρωτοβουλία του ΟΗΕ για την Φύτευση Δέντρων στο πλαίσιο του Στόχου για την Καθαρή Ενέργεια και το Περιβάλλον.

Αποτέλεσμα αυτής της συμμετοχής είναι η φύτευση 100 δέντρων ελιάς στην είσοδο της πόλης από την οδό Θηβών μέσω της δωρεάς της εταιρίας Hellenic Plants υπό το συντονισμό του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής.

Μέσω της συνεργασίας αυτής ο Δήμος αναλαμβάνει τη δημιουργία και τη συντήρηση αυτού του ελαιώνα καθώς και την προώθηση των περιβαλλοντικών αξιών στην περιοχή και προς τους νέους.

Για το Δήμο Αιγάλεω η δράση αυτή έχει ιδιαίτερη αξία καθότι η φύτευση των δέντρων ελιάς έγινε σε σημείο που αποτελεί την ιστορική περιοχή του αρχαίου Ελαιώνα στα δυτικά του ποταμού Κηφισού.

 

 

 

Με αυτή την κίνηση η είσοδος του Αιγάλεω αλλάζει προς το καλύτερο με ταυτόχρονη ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης στην πράξη προς
όφελος των δημοτών μας.

Η διαδικασία αυτή διεξήχθη από τη Διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου και χάρη στην πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Σταύρος Τασιόπουλος, ο οποίος επιμελήθηκε τη συνεργασία με το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής.

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας τόνισε: «Η βελτίωση του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητά μας και για αυτό πλέον συμμετέχουμε στην διεθνή πρωτοβουλία του ΟΗΕ, δημιουργώντας ξανά ένα μέρος του αρχαίου ιστορικού ελαιώνα που βρίσκεται στο Αιγάλεω. Οι υπηρεσίες πρασίνου του Δήμου μας επιμελήθηκαν τη φύτευση και αναλαμβάνουν τη συντήρηση του έργου, που αποτελεί τη συνέχεια του αρχαίου παραδοσιακού ελαιώνα της περιοχής.

 

 

Τέλος αξίζει συγχαρητήρια η δράση του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής του ΕΚΠΑ και του καθηγητή κ. Μαυράκη για τον όλο συντονισμό αυτού του έργου στην Ελλάδα και προχωράμε σε περαιτέρω συνεργασία».

Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος Παναγιώτης Μανδραφλής ανέφερε: «Ως Διοίκηση μαζί με τις υπηρεσίες δημιουργούμε με αφορμή αυτή τη δωρεά, ένα νέο χώρο πρασίνου στην είσοδο του Αιγάλεω ώστε να βοηθήσουμε στη βελτίωση του περιβάλλοντος. Ο νέος αυτός ελαιώνας αξίζει την προσοχή μας ώστε να εξελιχθεί προς όφελος όλων των κατοίκων».

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ